Σάββατο, Απριλίου 16, 2005

ΚGΒ & Σία: από τη Pωσία έως τη Γαλλία

Στην τελευταία έκθεση βιβλίου, στο Παρίσι, τη Βουλγαρία εκπροσωπούσε ένα... γαλλικό βιβλίο. Ο τίτλος του: «KGB & Σία: η επέλαση στην Ευρώπη». Εάν δεν αναφερόταν σε αληθινά ονόματα, γεγονότα και στοιχεία, θα ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά αστυνομικά μυθιστορήματα της μεταμοντέρνας εποχής μας. Το βιβλίο παρακολουθεί τη μεταμόρφωση των μυστικών υπηρεσιών του πρώην σοβιετικού μπλοκ: τι απέγιναν άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες πράκτορες, αξιωματούχοι, συνεργάτες της σοβιετικής KGB, της τσεχικής STB, της Στάζι κ.λπ.;... (διάβασε όλο το άρθρο εδώ)
ΤΑ ΝΕΑ , 16/04/2005

3 σχόλια:

πιτσιρίκος είπε...

Δεν έχω στοιχεία επί του θέματος και γνωρίζω τι απέγινε μόνο ένα στέλεχος της KGB : Πρόεδρος της Ρωσίας.

Gazmend Kapllani είπε...

Είναι το πιο εύστοχο σχόλιο. Από αυτά που συνοδεύονται πάντα με ένα no comment...

nina είπε...

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ,ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!ΣΥΝΟΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...ΓΙΑΤΙ???
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.Η ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΟΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ.ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ,ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΙΔΙΩΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ!
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΙΣΩΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ΄ΟΨΗ ΜΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ(ΚΥΡΙΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ).ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΕΘΝΩΝ ΤΟΥΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΠΙΘΥΜΩΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ...ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΠΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ,Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!!!!