Πέμπτη, Απριλίου 07, 2005

H μπάλα, τα μπαλόνια και οι Kύκλωπες

H πρώτη και η τελευταία φορά που είδα ποδόσφαιρο από την κερκίδα στην Ελλάδα ήταν τον Οκτώβριο του 1999. Έπαιζαν η Εθνική της Ελλάδας με την Εθνική της Αλβανίας. Το ματς ήταν αδιάφορο, αφού και οι δύο ομάδες βρίσκονταν ήδη έξω από την κούρσα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τότε, κάποιοι φίλοι μου και εγώ, σκεφτήκαμε να πάμε στο γήπεδο και να οργανώσουμε ένα μικρό «χάπενινγκ». Αγοράσαμε, λοιπόν, καμιά διακοσαριά μπαλόνια, κόκκινα και μπλε - για να συμβολίζουν τη συνύπαρξη - ώστε να τα μοιράσουμε στους Αλβανούς μετανάστες. «Επιπλέον, ας φανούμε κι εμείς οι Αλβανοί για μια φορά Ολλανδοί, να πάρει ο διάβολος!», είπαμε... (διάβασε όλο το άρθρο εδώ)
ΤΑ ΝΕΑ , 22/03/2005

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ;

-ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ.. ΜΕΓΑΛ’ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ!

Ο Αλή πασάς γεννήθηκε το 1744 στο Τεπελένι. Για να μην υπάρξει "εμπόδιο στην προκοπή του" δηλητηρίασε τους δύο ετεροθαλείς αδελφούς του. (!) Σε ηλικία 15 ετών ακολούθησε το ληστρικό επάγγελμα του πατέρα του και οργάνωσε την δολοφονία του πεθερού και του γαμπρού του. (!) Το 1759 εξόντωσε τους Έλληνες του Χορμόβου, τους οποίους έψησε ζωντανούς στην μονή Τριμπούκι, και του Λεκλίου, τον προύχοντα των οποίων συνέτριψε εντός χειρομύλου.(!!) Το 1788 έγινε πασάς των Ιωαννίνων, αξίωμα που οι Τούρκοι απέδιδαν στους ομοθρήσκους τους Αλβανούς. Το 1797 πρωτοτύπησε και επιτέθηκε με απίστευτη αγριότητα κατασφάζοντας τους Έλληνες του Λουκόβου, της Νίβιτσας και του Αγ.Βασιλείου στην περιοχή της Χιμάρας. Το 1798 κατέλαβε από τους Γάλλους την Πρέβεζα και αποκεφάλισε τους Έλληνες κατοίκους της που είχαν καταφύγει στο 'Ακτιο, αφού τους υποσχέθηκε ότι επανερχόμενοι στην πόλη τους ουδέν θα υφίσταντο. (Βλέπε «μπέσα»).
Το 1801 διέταξε τον πνιγμό της κυρά Φροσύνης (ερωμένης του γιού του και που αργότερα θα δώσει το όνομά της σε trendy καφετέρια της Λίμνης) και δεκαεπτά Ελληνίδων παρθένων στην λίμνη των Ιωαννίνων. Το 1803 ανάγκασε τους ηρωικούς και ανυπότακτους Σουλιώτες να εκπατρισθούν. Τότε οι γυναίκες του Ζαλόγγου προτίμησαν να γκρεμισθούν με τα παιδιά τους στον Αχέροντα ποταμό, παρά να παραδοθούν στους Τουρκαλβανούς, ενώ ο καλόγερος Σαμουήλ έβαλε φωτιά στην αποθήκη πολεμοφοδίων στο Κούγκι και το ανετίναξε. Το 1807 εξόντωσε τους Έλληνες αρματολούς Νικοτσάρα, Ευθ.Βλαχάβα και Κατσαντώνη, ο οποίος μεταφέρθηκε ασθενής στα Ιωάννινα για να θανατωθεί με τρομερά βασανιστήρια (σύνθλιψη οστών ενώ ήταν ζωντανός). Το 1812 κατέσκαψε το Γαρδίκι και εξόντωσε τους Έλληνες κατοίκους του, αφού τους έκλεισε σε χάνι. Το 1819 αγόρασε από τους 'Αγγλους την Πάργα, οι Έλληνες κάτοικοι της οποίας αναγκάσθηκαν να φύγουν την Μεγάλη Παρασκευή στην Κέρκυρα, αποκομίζοντας την στάχτη από τα οστά των προγόνων τους. Το 1820 ήρθε σε σύγκρουση με την Υψηλή Πύλη, επειδή είχε εκδηλώσει φανερά την πρόθεσή του να ιδρύσει ανεξάρτητο αλβανικό βασίλειο. Το 1822 δολοφονήθηκε στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων από τους ανθρώπους του σουλτάνου.
Το 2004 το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (!?!!), ο Δήμος Ιωαννιτών και η εφ. Ελευθεροτυπία (sic) τίμησε τη μνήμη και το έργο αυτού του μεγάλου ηγέτη!
Υποκριτής, αυταρχικός και σκληρός, αποτελεί το ιδανικό πρότυπο για τους Δημάρχους που θα αρχίσουν να εκλέγουν ανά την ελληνική επικράτεια, μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι κατσαπλιάδες συμπολίτες μας… Γιατί στο φινάλε, ο Ρωμιός βρεγμένη σανίδα θέλει... Οι Έλληνες ας μετακομίσουμε.
-Ζήτω η μεγάλη Αλβανία… -Ζητωωώ!

ΓΙΑΝΝΙΝΑ, 13 ΑΠΡ 2005.
Χρήστος Σγόντζος.
Μαθ. Λυκείου

Gazmend Kapllani είπε...

Αγαπητέ «Ανώνυμε» έχεις μπερδέψει πόρτα και διεύθυνση μου φαίνεται… Δεν πας σε κανένα άλλο site ή blog για να εκτονωθείς καλέ μου?

ΤΑΣΟΣ είπε...

k. ΣΓΟΝΤΖΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ;
ΜΗΝ ΑΝΑΣΥΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ.
ΑΦΙΕΡΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΑς ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕΤΑΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΑς

Ανώνυμος είπε...

Τα γράφω κ. Τάσο γιατί όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του θα έρθει η στιγμή που θα την ξαναζήσει. Κι με άσχημο τρόπο.
Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών είναι μία γενικότητα. Ποιών λαών? Αν μιλάμε για τη συνύπαρξη Γάλλων και Ελλήνων ή Μεξικανών και Ελλήνων ή Ιαπώνων και Ελλήνων κλπ, κλπ, να δεχθώ την αναγκαιότητα για ειρηνική συνύπαρξη και να προσπαθήσουμε όλοι με ειλικρίνεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Όταν όμως πρόκειται για ένα λαό ο οποίος σε όλη του την ιστορική διαδρομή μόνο εχθρότητα έχει να επιδείξει έναντι των Ελλήνων τότε για ποιά ειρηνική συνύπαρξη μας λέτε? Όχι μόνο εσείς αλλά και όλος ο πολιτικός κόσμος και τα ΜΜΕ!
...Και όποιος εκφράζει αντίθετη άποψη τον λένε φασίστα, ακροδεξιό και ό,τι άλλο του κατέβει.
Οι Αλβανοί συνεργάστηκαν ή όχι με τον εκάστοτε κατακτητή που υποδούλωνε για λίγο ή πολύ την Ελλάδα? (Τούρκοι, Ιταλοί κλπ) Ναι! Τη δυστυχία του ελληνικού λαού την έβλεπαν ως ευκαιρία για ειδικά προνόμια και για πλιάτσικο ναι ή όχι? Δυστυχώς ναι.
Γιατί τότε πρέπει εμείς σήμερα να τους υποδεχθούμε με ανοιχτές αγκαλιές?
Εμένα κύριε ο παππούς μου εκτελέστηκε από τους Ιταλογερμανούς μετά από προδοσία Αλβανού! Και μετά το τέλος του πολέμου αυτός ο κατσικοκλέπτης για να γλιτώσει την ελληνική δικαιοσύνη διέφυγε πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Και σήμερα ξεδιάντροπα και με απίστευτο θράσος αυτοί οι εγκληματίες πολέμου ζητούν περιουσίες και χωράφια στην Τσαμουριά!!! Η οποία μαζί με τη Βόρειο Ήπειρο έχει ποτιστεί πολλές φορές με το αίμα του Έλληνα μαχητή!
Προέρχομαι από δημοκρατική οικογένεια στην οποία έμαθα να θαυμάζω τον Βενιζέλο και τον Παπανδρεόυ. Ο Γέρος της Δημοκρατίας είχε πει κάποτε πως η Ελλάς δεν πρέπει στον Αιώνα τον άπαντα να απεμπολήσει τα δικαιώματα στην Ιερή Γη της Β. Ηπείρου. Μήπως ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν φασίστας και ακροδεξιός? Όχι! Απλά ήταν πατριώτης!
Παρακαλώ λοιπόν αντί να απορείτε για τις απόψεις μου και να με συμβουλεύετε, να μου απαντήσετε με επιχειρήματα. Εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος. Ευχαριστώ. ---Χ.Σ.

Υ.Γ Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να ξέρετε πως με τους Αλβανούς συνολικά δεν έχω κάτι. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν τόσα χρόνια και την κάνουν πολύ καλά. Κοιτάνε το συμφέρον της χώρας τους. ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε?

Gazmend Kapllani είπε...

«Ανώνυμε», για τελευταία φορά σε παρακαλώ να βρεις κάποιο άλλο blog για να εκτονωθείς. Μπορείς π.χ. να βρεις το στοιχείο σου στην ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» - δεν ξέρω εάν ο «Στόχος» έχει ιστοσελίδα. Επίσης στην Αλβανία υπάρχει η ιστοσελίδα του Balli Kombetar – είναι το αλβανικό αντίστοιχο του «Στόχου». Εκεί θα ορέγονται τα μηνύματά σου γιατί οι εθνικιστές, οι μισαλλόδοξοι και οι ανιστόρητοι και στις δυο πλευρές αλληλοτρέφονται δια του αμοιβαίου μίσους. Άσε μας τους υπολοίπους, τους προδότες, να πούμε δυο λογικές κουβέντες. Εντάξει φασιστάκι μου;

Gazmend Kapllani είπε...

«Ανώνυμε», για τελευταία φορά σε παρακαλώ να βρεις κάποιο άλλο blog για να εκτονωθείς. Μπορείς π.χ. να βρεις το στοιχείο σου στην ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» - δεν ξέρω εάν ο «Στόχος» έχει ιστοσελίδα. Επίσης στην Αλβανία υπάρχει η ιστοσελίδα του Balli Kombetar – είναι το αλβανικό αντίστοιχο του «Στόχου». Εκεί θα ορέγονται τα μηνύματά σου γιατί οι εθνικιστές, οι μισαλλόδοξοι και οι ανιστόρητοι και στις δυο πλευρές αλληλοτρέφονται δια του αμοιβαίου μίσους. Άσε μας τους υπολοίπους, τους προδότες, να πούμε δυο λογικές κουβέντες. Εντάξει φασιστάκι μου;

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον δεν είμαι ανώνυμος. Χρήστο με λένε. Στο πρώτο μήνυμά μου υπογράφω. Δεύτερον εγώ απευθύνθηκα στον κο Τάσο και παρέθεσα κάποια στοιχεία που δεν τα έχει αμφισβητήσει κάποιος (όχι με ύβρεις βεβαίως αλλά με άλλα στοιχεία). Τρίτον αφού με παρακαλείς εντάξει, δε θα ξαναγράψω. Και τέταρτον αφού μάλλον έχεις κάποια μόρφωση θα πρέπει κάποτε να μάθεις ότι στα επιχειρήματα δεν απαντούν με βρισιές!

Gazmend Kapllani είπε...

Σου είμαι πολύ ευγνώμων που φεύγεις. Ευχαριστώ πολύ