Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2005

H άκρα Δεξιά άλλοτε και τώρα

Ρώτησαν κάποτε τον Ουμπέρτο Έκο για τη διαφορά ανάμεσα στη σύγχρονη άκρα Δεξιά και εκείνη του παρελθόντος. Και ο Έκο απάντησε πως «η μόνη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι ναζί σκότωσαν εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι απόγονοί τους δεν έχουν καταφέρει να κάψουν ζωντανούς και να ξυλοκοπήσουν παρά μερικές δεκάδες»... Παρ' όλα τα εξωτερικά μερεμέτια, στον σκληρό πυρήνα της άκρας Δεξιάς δεσπόζει πάντα η άρνηση του σώματος του Άλλου, η άρνηση της συνύπαρξης με το σώμα του Άλλου. Χωρίς την υπόσχεση πως, μόλις δοθεί η ευκαιρία, θα απελάσουμε, θα περιορίσουμε, θα εξορίσουμε, θα εξαφανίσουμε τους Άλλους, η άκρα Δεξιά δεν υφίσταται. Ίσως, η καλύτερη διατύπωση αυτής της λατρείας της βίας είναι η απόπειρα για την αναθεώρηση και την άρνηση του Ολοκαυτώματος: απόπειρα που αποτελεί σήμερα την κύρια ιδεολογική «αποστολή» της άκρας Δεξιάς. Τα θύματα του Ολοκαυτώματος δεν είναι έξι εκατομμύρια Εβραίοι, αλλά πέντε ή λιγότερα, λένε οι αναθεωρητές. Και δεν πρόκειται για απλό παιχνίδι αριθμών ή για απόπειρα «ιστορικής εξακρίβωσης». Το ύπουλο «μήνυμα» της αναθεώρησης του Ολοκαυτώματος είναι: «Εάν πέθαναν λιγότεροι Εβραίοι, αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται για έγκλημα». Ή ειπωμένο με τα λόγια του Λεπέν: «Το Ολοκαύτωμα δεν είναι παρά μια λεπτομέρεια της Ιστορίας»...
***
Οι αρνητές πάνε ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας το Ολοκαύτωμα ως συνωμοτικό κατασκεύασμα των ίδιων των Εβραίων. Ένας συνεπής ακροδεξιός θα έλεγε πως «ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσει κανείς το Ολοκαύτωμα θα ήταν να διαβάσει τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών"». H άρνηση του Ολοκαυτώματος νομιμοποιεί έτσι το μίσος ενάντια στους Εβραίους. Οι Εβραίοι κατασκεύασαν τον μύθο του Ολοκαυτώματος για να παρουσιασθούν ως θύματα, ενώ στην πραγματικότητα εκείνοι ήταν, είναι και θα παραμείνουν σφαγείς: η άρνηση του Ολοκαυτώματος αποτελεί στην ουσία ένα κάλεσμα για την επανάληψή του...
***
Οι «άλλοι Εβραίοι» της σύγχρονης άκρας Δεξιάς είναι οι μετανάστες. Για την αντιμετώπισή τους οι «σοβαροί ακροδεξιοί», που δεν λείπουν από τα πάνελ των «σοβαρών τηλεοπτικών εκπομπών», δεν επικαλούνται το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ. Επικαλούνται βιβλία του τύπου «Το στρατόπεδο των Αγίων» του Γάλλου συγγραφέα Ζαν Ρασπάι. Ο Ρασπάι φαντασιώνεται στίφη πεινασμένων Ινδιάνων που αποβιβάζονται μια μέρα στη Γαλλία. Με το που πατούν το πόδι τους στη στεριά, οι πεινασμένοι εισβάλλουν στα χωριά και στις πόλεις, λεηλατούν τα πάντα και τους πάντες... Ο Ρασπάι καλεί τους ντόπιους να απαλλαγούν από τις «αλυσίδες της ηθικής», αλλιώς θα χάσουν τα υπάρχοντά τους, τα προνόμιά τους, τον πολιτισμό τους, στο όνομα μιας μαζοχιστικής γενναιοδωρίας... Το μήνυμα του συγγραφέα είναι: «Μη νιώθετε ενοχές! Να τους εξαφανίσουμε προτού μας εξαφανίσουν»... Στο λεξιλόγιο της σύγχρονης άκρας Δεξιάς ο κόσμος προβάλλεται σαν μια ζούγκλα, όπου ο καθένας παλεύει με όλα τα μέσα, απαλλαγμένος από τους κανόνες της ηθικής, για την επιβίωσή του και τη διατήρηση των «προνομίων» του. «Δεν είναι χάρη στις ανθρώπινες αρχές που ο άνθρωπος μπορεί να κρατηθεί πάνω από τον ζωικό κόσμο και να επιζήσει, αλλά μονάχα μέσω της πιο κτηνώδους πάλης», γράφει ο Χίτλερ στο «Ο Αγών μου»... Όπως και να το κάνουμε, παρ' όλο το ιδεολογικό λίφτινγκ, όλοι οι δρόμοι της άκρας Δεξιάς οδηγούν στον χαρισματικό της πατέρα... «Να εξαφανίσουμε τους άλλους, προτού μας εξαφανίσουν»: αυτό ήταν και είναι το κύριο «μήνυμα» της άκρας Δεξιάς. Ένα «μήνυμα» που νομιμοποιεί και προωθεί το έγκλημα στο όνομα της αυτοάμυνας και της επιβίωσης... Και αυτό το «μήνυμα» στέλνει σε κάθε ευκαιρία: είτε με τα φεστιβάλ μίσους είτε με τις ιστοσελίδες της...
ΤΑ ΝΕΑ, 20/09/2005

22 σχόλια:

Γκαζμέντ Καπλάνι είπε...

Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ακροδεξιού λεξιλογίου και νεοναζιστικού "συλλογισμού": "ΚΥΡΙΕ ΕΞ ΑΛΒΑΝΙΑΣ...ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΛΒΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ? Κ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ!!!?? ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΤΗΤΙΚΟΣ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΥΠΟΥΛΟΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Κ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!!! ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ Κ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΨΙΜΟ...". Το εντόπισα ως "σχόλιο" σε αυτό το μπλογκ στο κείμενο "Οι νεο-μέτοικοι της Αθήνας".

COSTANTINA είπε...

Ένα κομμάτι από ένα παλιότερο κείμενό μου, για τους Αλβανούς στην γειτονιά μου:

"Ο επόμενος καυγάς σιγοψήνεται έξω από το μαγαζί μου. Ο Αλβανός γείτονας πετάει τα τσιγάρα του, από το μπαλκόνι στο πεζοδρόμιο. Ένα από αυτά έκαψε το αυτοκίνητο ενός Έλληνα. Μου κάνει τα πρώτα παράπονα για το συμβάν, για τους Αλβανούς και τις γόπες απ΄τα τσιγάρα τους.

Η παρατήρησή του, για τους Αλβανούς καπνιστές με σοκάρει : «Αυτός το έκανε. Φαίνεται. Είναι λιγούρικα καπνισμένα, μέχρι το φίλτρο».

Αυτό είναι το πρόβλημα της γειτονιάς μου. Αυτό, που την διαχωρίζει από τις υπόλοιπες πολιτισμένες γειτονιές της Αθήνας. Ο τρόπος που καπνίζουμε τα τσιγάρα μας. Που προσπαθούμε να τα ρουφήξουμε μέχρι τέλους, μέχρι την ύστατη δυνατή ρουφηξιά καρκίνου, μην πάει χαμένη σαν και μας". http://psilikatzoy.blogspot.com/2005/09/blog-post_112651413625552604.html


Ο Ακροδεξιός συλλογισμός κύριε Καπλάνι, δεν έχει να κάνει με το κόμμα που ψηφίζουμε, ούτε με την εθνικότητα.Έχει να κάνει με την ανθρωπιά του καθενός.
Να είστε καλά.

Βασίλης είπε...

Αγαπητέ Γκασμέντ, (συγγνώμη για τον ενικό, αλλά παρόλο που δε γνωριζόμαστε σου γράφω πάντοτε έτσι γιατί οι απόψεις μου είναι πλήρως ταυτισμένες με τις δικές σου)
Το «σχόλιο» που εντόπισες στο blog δεν είναι τίποτε άλλο παρά μονάχα η αντίδραση ενός κομπλεξικού που αρχίζει να καταλαβαίνει πως η κοινωνία, τελικά, δε θ' ακολουθήσει το δρόμο του φασισμού και της ξενοφοβίας, κι αυτό χάρη στους ίδιους τους μετανάστες (κύρια) αλλά και (ευτυχώς) σε αρκετούς έλληνες.
Το άλλοθι των παντοειδών φασιστοειδών είναι η αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος. Δυστυχώς ο αντισημιτισμός στη χώρα μας έχει βαθειές ρίζες . Δυστυχώς ακόμα διότι τα προοδευτικά (;) κόμματα δεν έχουν αντιληφθεί πως η βασικώτερη συνισταμένη του φασισμού είναι ο ρατσισμός (τουλάχιστον στις μέρες μας, αν και προσωπικά πιστεύω πως η άρνηση του άλλου ήταν ανέκαθεν το θεμέλιο όλων των φασισμών)

Γι' αυτό και θάθελα να πω στο «συγγραφέα» του παραπάνω πρόστυχου σχολίου πως ντρέπομαι βαθύτατα που, κακη τη μοίρα, έχω την ίδια εθνικότητα μ' αυτόν. (Ελπίζω ότι η ενιαία ευρωπαϊκή εθνικότητα θα με απαλλάξει κάποτε). Το απολίτιστο εθνικιστικό μίσος του, αν ήξερε πόσο εμετικό είναι... και πόση αηδία προκαλεί στους πολιτισμένους πολίτες.
(Παρεπιμπτόντως, η καμπάνια «sauvons l' Europe» φαίνεται ότι πάει καλά.)
Σε χαιρετώ και πάντα σε διαβάζω. Τόσο στο blog όσο και στα «Νέα».
Μirupafshim, au revoir, ciao, bye, auf Wiedersehen, γειά σου, (και σε όλες τις άλλες γλώσσες, σε πείσμα των απανταχού ρατσιστών)

Με βαθύτατη εκτίμηση

Βασίλης

Γιώργης είπε...

Σιγά ρε παιδια! Τί νοητικό άλμα ήταν αυτό;
"Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει..."

Εντοπίζω:

Οι «άλλοι Εβραίοι» της σύγχρονης άκρας Δεξιάς είναι οι μετανάστες.

Είναι λιγούρικα καπνισμένα, μέχρι το φίλτρο

Είναι ολοκύτωμα αυτό; Θα μας τρελλάνετε! Το ολοκαύτωμα μείωσε τον Εβραϊκό πληθυσμό κατα 6000000. Οι Αλβανοί στην Ελλάδα αυξήθηκαν (σε μέση τιμή παρουσίας τους) από 0 σε 1000000. Για την ακρίβεια είναι αμφίβολο αν υπάρχει Αλβανός που να μην έχει διαβιώσει για κάποιο διάστημα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια.

Κάντε μας τη χάρη!

Όσο για τον "πολιτισμένο" αναγνώστη σου, αν είναι μια φορά γελοίο να θεωρείς από μόνη της την καταγωγή σαν μέσο "δικαίωσης", είναι δέκα φορές γελοιωδέστερο να την αρνείσαι.

Νίκος είπε...

"Το ολοκαύτωμα μείωσε τον Εβραϊκό πληθυσμό κατα 6000000".Ορίστε μια άλλη οπτική της ακροδεξιάς. Το Ολοκαύτωμα είναι η "διαδικασία" που μείωσε κατά 6000000 τον αριθμό των Εβραίων... Heil Γιώργη: μήπως με τον ίδιο τρόπο πρέπει να μειώσουμε και τον αριθμό των εν Ελλάδι Αλβανών;Η ακροδεξιά άλλοτε, τώρα και για πάντα, απαράλλαχτη "παρ' όλο το ιδεολογικό λίφτινγκ" καθώς γράφει ο Καπλάνι

Βασίλης είπε...

Heil γιώργη,
Η καταγωγή μου είναι οι παππούδες μου, οι γιαγάδες μου, ο πατέρας μου, η μάνα μου.
Μ' ενδιαφέρουν οι φίλοι μου, έλληνες, αλβανοί, γάλλοι, τούρκοι, άγγλοι, αμερικάνοι, (και σέρβοι και ρώσοι για να χαρείς λιγάκι, ορθόδοξο τόξο γαρ, που ασφαλώς δεν προβάλλουν την εθνικότητά τους αλλά, ως πολιτισμένοι, τις ανθρώπινες αξίες τους, και την κουλτούρα τους, ο καθένας..
Καθόλου και ουδέποτε με απασχόλησε η «εθνικότητά» τους, όπως και κάθε άλλη παρόμοια μπούρδα, κενή πλέον (ευτυχώς) οποιουδήποτε νοήματος.

Το κακό και το γινάτι για σένα είναι ότι οι πολιτισμένοι γίνονται όλο και περισσότεροι. Τι να κάνουμει; Τα «ωραία» πράγματα έχουν κι αυτά το τέλος τους.
Κι ο ρατσισμός ακόμα. Θα το πιεις κι αυτό το πικρό ποτήρι.

Α ξέχασα.. Δε θα περάσω από το σπήλαιο απόψε. Μείνε με τους δικούς σου..

Γιώργης είπε...

@ νίκο και βασίλη

έχετε και τα δικά μου heil με όλη μου την καρδιά!

Τί πάθατε; Διακρίνω "τρικυμία εν καρανίω..."

Πού τα διαβάσατε αυτά που επικαλείσθε;

Ελπίζω να ξαναασχοληθείτε με το σχόλιό μου και αφού πιείτε ένα καφέ,
1. πάρετε μια κόλλα χαρτί
2. τραβήξετε μια γραμμή στη μέση και
3. γράψετε αριστερά τα δεδομένα και δεξιά τα ζητούμενα.

Με λίγη προσπάθεια θα τα καταφέρετε!

Δυστυχώς η ενιαία ευρωπαϊκή εθνικότητα δεν θα σας απαλλάξει ποτέ από την αδυναμία συγκέντρωσης.

Επειδή όμως δεν πιστεύω σε κακές προθέσεις, μια συμβουλή (αν τη θέλετε)

Η προάσπιση μιας ιδεολογικής ή άλλης θέσης, δεν ωφελείται από λογικές ακροβασίες και προσπάθεια ερεθισμού μόνο του "θυμικού". Τελικά θα καντήσει γελοιότητα!

Μόνο οι παπάδες (που έχουν το Θεό μαζί τους...) μπορούν να τα καταφέρουν με τη μέθοδο αυτή! Κανένας άλλος.

Νίκος είπε...

Heil γιώργη το σχόλιο σου όπως να το διαβάσει & να το ξαναδιαβάσει κανείς, heil παραμένει. Απ'αυτά που γράφεις φαίνεται επιπλέον ότι είσαι «ακροδεξιός αριστερής προέλευσης». Ευδοκιμεί το είδος στις μέρες μας. Η διαφορά των ακραιφνών ακροδεξιών με τους «αριστερής προέλευσης» είναι οτι οι μεν είναι ειλικρινείς ενώ οι δε διακρίνονται για την έλλειψη ειρμού. Ανάμεσα στο «το Ολοκαύτωμα μείωσε κατά 6000000 τον αριθμό των Εβραίων» και την έκφραση του Λεπέν πως «το Ολοκαύτωμα αποτελεί μια λεπτομέρεια της Ιστορίας» δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά... Ο Λεπέν τουλάχιστον δεν συνέδεσε την πρότασή του με τους άραβες μετανάστες στην Γαλλία όπως έκανε ο heil γιώργη με τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα. Εδώ όμως η συζήτησή μας τελειώνει heil γιώργη, αυτό που νομιμοποιεί την ακρα Δεξιά, είτε την ακραιφνή είτε την «αριστερής προέλευσης», δεν είναι τα φεστιβάλ μίσους αλλά ο διάλογος μαζί της...

Γιώργης είπε...

Επανέρχομαι, όχι για να συνεχίσω τη συζήτηση με τον "τσίου"νίκο, μια και για να συζητήσεις πρέπει να μιλάς την ίδια γλώσσα! Αν δεν βολεύουν πια τα Ελληνικά να προσπαθήσουμε αλλιώς. Τί να πώ!

Διότι (η επαναλαμβανόμενη) φράση

Ανάμεσα στο «το Ολοκαύτωμα μείωσε κατά 6000000 τον αριθμό των Εβραίων» και την έκφραση του Λεπέν πως «το Ολοκαύτωμα αποτελεί μια λεπτομέρεια της Ιστορίας» δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά...

με συγχωρείτε αλλά δεν έχει "ουτε μύτη ούτε κώλο".

Την σύνδεση δε ολοκαυτώματος και Αλβανών μεταναστών δεν την έκανα εγώ!!! Παρακαλώ λοιπόν οι σχολιάζοντες, να διαβάζουν καλά τα άρθρα του οικοδεσπότη πριν σχολιάσουν! Τον προσβάλουν χωρίς να το θέλουν φαντάζομαι!

Επανέρχομαι όμως για να ξανατονίσω, ότι αυτού του είδους οι παραλογισμοί επιδεινώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια "...συνύπαρξης". Γιατί η συνύπαρξη κερδίζεται και θέλει προσπάθεια. Την διάθεση για κάτι τέτοιο δεν την δικαιούται ούτε την οφείλει "a priori" κανείς. Εδώ ζευγάρια και δεν τα καταφέρνουν... Τέτοιου είδους λογικές "ακροβασίες" μόνο δυσκολίες φέρνουν.
Το κάθε τι πρέπει να έχει την διάσταση που του αρμόζει.

Αλλιώς οδηγεί σε στείρες αντιπαραθέσεις!

Άντε γειά!

αριστεροφασίστας Ολυμπιακός!

& είπε...

«Γιατί η συνύπαρξη κερδίζεται και θέλει προσπάθεια.»
Δηλαδή είσαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνύπαρξή σου με ΟΛΟΥΣ τους έλληνες π.χ.; Ασφαλώς υπάρχουν αλβανοί με τους οποίους άλλοι μπορούν να συνυπάρξουν κι άλλοι όχι, Βέλγοι επίσης, Βούλγαροι, Ιταλοί ή ότι διάολο θέλεις. Για τους ανθρώπους που μπορώ να συνυπάρξω (εγώ, ο καθένας μας) δεν με απασχολεί καθόλου ούτε η εθνικότητά τους ούτε το «από πού κρατάει η σκούφια τους».

Γκαζμέντ Καπλάνι είπε...

"Ο Ακροδεξιός συλλογισμός κύριε Καπλάνι, δεν έχει να κάνει με το κόμμα που ψηφίζουμε, ούτε με την εθνικότητα.Έχει να κάνει με την ανθρωπιά του καθενός". Συμφωνώ και επαυξάνω με το σχόλιο της Cost. Βασίλη χαίρομαι που το «sauvons l' Europe» πάει καλά. Περισσότερη Ευρώπη λιγότερο εθνικισμό και άκρα Δεξιά... Καλό Σαββατοκύριακο

Donnie είπε...

Pistos se statheres aksies o kyrios Kaplani. Sygxaritiria gia to poly eystoxo arthro sas.

Ανακοίνωση είπε...

ΚΑΠΑ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
(ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Κάνουμε γνωστό ότι τα μαθήματα της τουρκικής γλώσσας θα αρχίσουν

στις 24 Oκτώβρη (Δευτέρα) για τους αρχάριους και
26 Oκτώβρη (Τετάρτη) για τους προχωρημένους.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο ΚΑΠΑ, που Βρίσκεται στην οδό Ζωοδόχου Πηγής αρ. 34, 1ος όροφος, τηλ: 210-38.48.330 και κινητό 69.32.95.96.92.
Τα μαθήματα θα γίνουνται μια φορά την εβδομάδα και ώρα 18.00 - 21.00 .
Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν στα παραπάνω τηλέφωνα συμμετοχή μέχρι της 23 Oκτώβρη.

Donnie είπε...

Ego tha grafto pantos. Pisteyo oti tha exei poly endiaferon. A,gia opoion endiaferetai...epidi rotisa,einai 15 eyro to mina. Aksizei. Nomizo oti diathetoume syxna xrimata gia pragmata xoris aksia. Se ayth thn periptosi tha htan poly kalo to na ta diathesi kaneis sthn ekmathisi tis tourkikis glossas.

Ανώνυμος είπε...

donnie san polu den glufeis ton gazmed?se ligo 8a parakalas na se g.....i

Donnie είπε...

Mpa Anonyme! Den tha to elega,exo alla gousta! An ayto pou kano to theoreis glypsimo tote o kyrios kaplani tha exei polyyyyy doulia,me olous aytous pou ekfrazoun edo mesa thn ektimisi gia th doulia tou.

Synoriofylakas είπε...

Donnie anhsyxhse h Xrysh Aygh gia thn epityxia toy Kaplani fainetai kai to erikse stis kolotheories... Mhn ksexnas to oraio synthhma mas: fuck the nazis! Okso apo thn paragka faiokokkinoi!!!!

Donnie είπε...

Etsi fainetai synoriofylaka. Alla den ksero an ayta ta zoa aksizoun kan thn toso polytimi leksi "fuck".

ΝΙΚΟΣ Ο ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΣ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΛΑΝΗ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΑΛΛΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΞΕΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ. ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΗΚΟΝΤΑΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ APARTHEID. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΙ. ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γκαζμέντ Καπλάνι είπε...

Syntoma. Pisteyo pos h mhnmh toy Olokalytomatos anhkei propantos sthn Anthtropothta kai eidikotera sthn Eyroph. Pisteyo pos o kathenas mporei na epikrinei to kratos tou Israhl kai ton ethnikismo me ton idio tropo pou epikrinei to kathe kratos kai ton kathe ethnikismo kai vevaios den einai antishmhths. Otan leei omos, pairnontas aformh apo thn katastash sthn Palaistinh oti "oi Ebraoi einai h riza tou kakou" kai to kratos tou Israhl den prepei na yparxei tote pisteyo pos einai karabinatos antishmhts.As mhn ksexasoume epishsh pos einai to kratos tou Israhl einai to mono dhmokratiko kratos se enan okeano tyrannikovn kathestotvn.Kai oti polloi Palaistinioi kai Arabes einai polites tou Israhl eno sapizoun sta budrumia tvn "arabvn adelfvn". Otan mila kapoios gia ethnokatharsh tvn Palaistinivn den einai antishmhths. Otan thn sygkrinei omos me to "Olokaytoma tvn nazi" fovamai pos einai karabinatos antishmhths. Sthn laikhstikh ekdoxh h theoria "Oi Evraoi kanoun stous Palaistinious o,ti tous ekanan oi Nazi" apallassei tous Nazi kai kathista banal to Olokaytoma: ean o Sharon einai Hitler tote o Hitler den yparxei pia. Ayta ta oliga gia mia poly megalo thema kai syzhthsh...

Γκαζμέντ Καπλάνι είπε...

"Ena thema", anti "mia" kai syggnomh gia to greeklish alla kati exei pathei o dikos mou ypologisths kai emfanizei ta ellhnika san kinezika. Lete na to xtyphse to SARS:)))

Der Freischutz είπε...

Κύριε Καπλάνι,
Συγχωρέστε το αργοπορημένο της απάντησης αλλά διαβαίνοντας στο αρχείο της ιστοσελίδας σας, μόλις διάβασα το άρθρο σας « Η Άκρα Δεξιά άλλοτε και τώρα» , δημοσιευμένο την Τετάρτη 21η Σεπτεμβρίου ’05 στα «Νέα» αλλά και στον δικτυακό τόπο σας.
Επειδή , επίσης πρόσφατα διάβασα το βιβλίο «Το στρατόπεδο των Αγίων» επιτρέψτε μου να εκφράσω τη απορία μου αν έχετε διαβάσει το σωστό βιβλίο!

Ο Ρασπάιγ (Raspail), στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα αναφέρεται σε Ινδούς και όχι Ινδιάνους!!! Γραμμένο το 1973, είναι μία προφητική – κατά την άποψή μου, αλλά και από τα σύγχρονα γεγονότα – υπόθεση εργασίας για το πώς αντιδρά η Δύση ( συμπεριλαμβανομένης και της τότε Σοβ.Ένωσης) στην μαζική εισβολή λαθρομεταναστών.

Στο άρθρο σας, σκόπιμα φυσικά , δεν κάνετε καμία διάκριση στους όρους «μετανάστης» και «λαθρομετανάστης». Η μυθιστορηματική εισβολή ενός εκατομμυρίου Ινδών στον Γαλλικό νότο, όπως περιγράφεται στο βιβλίο δεν είναι φυσικά μια απλή μετανάστευση.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στην παρουσίαση της ψυχολογίας και ηθικής κατάστασης του Δυτικού πολίτη και των κυβερνήσεών του κατά την διάρκεια της προσμονής της «Αρμάδας της Τελευταίας ευκαιρίας» όπως αναφέρεται στο κείμενο, και πώς οι κάτοικοι του γαλλικού νότου εγκαταλείπουν τα χωριά τους στην προσμονή των «βαρβάρων». Αποκορύφωμα η μοναδική και τελευταία πράξη αντίστασης κάποια μικρής μονάδας στρατού και Γάλλων πολιτών. Τώρα πώς εσείς είδατε σφαγές και λεηλασίες είναι απορίας άξιο.

Πραγματικά πιστεύω ότι στο βωμό του στρατευμένου σκοπού που εξυπηρετεί η στήλη σας, αδικήσατε κατάφορα ένα βιβλίο δυνατό, που παραμένει προφητικό παρά τα 32 τυπωμένα χρόνια του και τον μυθιστορηματικό του χαρακτήρα.
Ο ίδιος ο συγγραφέας, έχει απαντήσει ξεκάθαρα στις παρόμοιες επιθέσεις από τους Γάλλους ομοϊδεάτες σας, στην επανέκδοση του 1985 του βιβλίου του. Θα ήταν χρήσιμο αν μπαίνατε στον κόπο να την διαβάζατε στο ίντερνετ, που τόσο καλά μεταχειρίζεστε πριν κάνετε το πονηρά νοητικό ατόπημα της σύγκρισης του «Στρατοπέδου των Αγίων» με το «Αγών μου» !

Ειλικρινά