Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2006

ΓΕΛΑ ΧΑΙΡΕΚΑΚΑ….*

Του Γιώργου Παπακωνσταντή
Αστυνομικός υποδιευθυντής
επόπτης Ασφαλείας το Ρέθυμνο
την ώρα της δολοφονίας του Αλβανού μετανάστη

Προσοχή ρατσισμός! Τον βλέπουμε παντού. Στα ρεπορτάζ των καναλιών, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, στις δηλώσεις επισήμων. Συνήθως, συνοδεύεται από ένα κραυγαλέο επίθετο, όπως «άγριος», «επικίνδυνος», «κακοποιός» και δίπλα η καταγωγή. «Αλβανός», «Ρώσος», «Ρουμάνος» ή «Βούλγαρος», σχεδόν ποτέ «Έλληνας». Τον βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, στο καφενείο, το σχολείο, την παρέα. Στο χωράφι ή το εργοστάσιο. Όπου ο αλλοδαπός, που για μας ονομάζεται «Γιάννης», «Πέτρος», ή «Θωμάς» και όχι «Ισμαήλ», «Γκεόργκι» ή «Χασάν» (αλήθεια τι απέγινε αυτός;), ζει κάτω από τη «αφιλάνθρωπη» ανοχή και βοθήθειά μας. Τον βλέπουμε σ’ένα ποινικό σύστημα που έχει καταφέρει το 50% των φυλακισμένων να είναι αλλοδαποί, ενώ η συνολική εγκληματικότητά τους δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από αυτή των γηγενών. Το βλέπουμε να αναπαράγεται ανάμεσα στα στερεότυπα και τις κραυγές και να γελά χαιρέκακα σε κάθε έγκλημα που έχει βάλει το χέρι του!

Πηγή: «Κόσμος του Επενδυτή», 6-8 Ιανουαρίου 2006, σ.15

4 σχόλια:

βασίλης είπε...

Γνωρίζω πολλές, πάρα πολλές, περιπτώσεις νεαρών, κυρίως, από γειτονικές χώρες που παρέμειναν έγκλειστοι για μήνες, που μεταφέρονταν σιδηροδέσμιοι από φυλακή σε φυλακή, επειδή είχαν περάσει «λαθραία» τα σύνορα.
Κι αυτό το δεχόμαστε σαν το φυσικώτερο των πραγμάτων. Ο νεαρούλης 18άρης, συντροφιά με τον υπόκοσμο των νυκτερινών κέντρων π.χ.
Για να φτάσουμε σήμερα για πολλοστή φορά σε δολοφονία. Στη στυγερή (αν οι λέξεις δεν έχουν ακόμα χάσει το νόημά τους) δολοφονία του Έντισον Γιαχάϊ, παιδιού 17 ετών από την Αλβανία, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Και τολμούν μερικά αποβράσματα και βγαίνουν ανοιχτά και εκθειάζουν το έγκλημα. Και δεν τους έχει πει κανείς ότι ο εκθειασμός των εγκλημάτων από μόνος του, συνιστά βαρύτατο έγκλημα. Κι ακόμα χειρότερα: Δεν τιμωρούνται καν γι' αυτό. Και θρασύτατα τα υποκείμενα αυτά μας ...«αναλύουν», και μάλιστα δημόσια, τα «ελαφρυντικά» των δολοφόνων. Και το ανεχόμαστε ακόμη. Και κάνουμε και διάλογο μαζί τους μερικές φορές. Μ' αυτούς που εκθειάζουν το έγκλημα και τους εγκληματίες. Αντί ν' απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία τους... Για όνομα του θεού. Μην αφήσουμε το κακό και τη χυδαιότητα να χωνευτούν.

Μήτσος, ο καφετζής είπε...

Ετσι είναι τα πράγματα, πτωχέ μετανάστα, τόσα χρόνια δε το έμαθες, που ζεις;

Αλλιώς είναι να σε σφάζει ο Ελληναράς ο Ελληνορθόδοξος, ο απόγονος των "Μεγαλέξανδρων" κλπ κι αλλιώς ο φτωχός, ο πειναλέος Αλβανός, ο ξυπόλητος, ο εργάτης κλπ κλπ. Δηλαδή ή έχουμε υψηλά στάνταρ και prestige σε αυτή τη ζωή ή δεν έχουμε...

greekgaylolita είπε...

Greek stupidity.
As usual..

珊珊李 είπε...

色情,遊戲區,尋夢園聊天室,性感影片,成人論壇,色遊戲,hi5 tv,同志色教館,a片,線上遊戲,微風,成人漫畫,校園正妹牆,sogo論壇,成人,遊戲基地,成人,色情網站,成人,plus論壇,情色,6k聊天室,臺灣情色網,色情網站,情色論壇,色情遊戲,色情影片,麗的色遊戲,成人交友網,成人影城,美女遊戲,a383,85cc免費影城,小遊戲,線上遊戲,成人文章,a片,成人電影,A片下載,情色小說,嘟嘟成人網,痴漢論壇,成人交友網,好玩遊戲區,成人論壇,成人圖片區,自拍,色情網站,成人文學,成人光碟,080苗栗人聊天室,做愛,史萊姆好玩遊戲,聊天室,情趣,成人,成人,視訊做愛,情色網,plus論壇,做愛,伊莉論壇