Τρίτη, Ιουνίου 27, 2006

Στο κυνήγι των προγόνων

Ακόμη και σήμερα στη Δυτική Ευρώπη, ουκ ολίγοι άνθρωποι λαμβάνουν κάτι παράξενα γράμματα με ιπποτικά εμβλήματα πάνω τους, σταλμένα από περίεργες «εταιρείες». Οι «εταιρείες» εξηγούν στον παραλήπτη ότι ειδικεύονται στην «αναζήτηση των ριζών» και πως με βάση το επώνυμό του έχουν εντοπίσει αρχαίες αριστοκρατικές ρίζες. Ανακάλυψαν, δηλαδή, ότι ο παραλήπτης, που μπορεί να το παλεύει ως ασήμαντος μικροαστός, στην πραγματικότητα έχει προγόνους μεγάλους και τρανούς, βαρόνους, πρίγκιπες, μαρκήσιους και ό,τι άλλο ορέγεται η ψυχή του. Οι τίτλοι αυτοί έχουν χάσει κάθε πρακτική ισχύ βέβαια, αλλά εάν ο παραλήπτης θέλει να κοκορευτεί για την καταγωγή του, πληρώνει ένα παχυλό ποσό στην «εταιρεία» και αποκτά ένα «πιστοποιητικό ένδοξης καταγωγής» με όλο το οικογενειακό δέντρο ζωγραφισμένο πάνω του. Οι «εταιρείες» παίζουν ασφαλώς με τη ματαιοδοξία των ανθρώπων, γιατί όσο πιο αποτυχημένος και ανασφαλής νιώθει κάποιος στο παρόν τόσο πιο πολύ θα θελήσει να ανακαλύψει ένδοξους προγόνους.
Ο ίδιος ο Φρόυντ αποκαλούσε μια τέτοια ματαιοδοξία «οικογενειακό μυθιστόρημα του νευρωτικού ανθρώπου». H περίπτωση αφορά τους νέους, οι οποίοι απογοητευμένοι από το «κανονικό στάτους» του πατέρα και της μητέρας τους, φαντασιώνονται πως είναι παράνομα παιδιά άγνωστων, ένδοξων γονέων. Βέβαια, πίσω από τη ματαιοδοξία της αναζήτησης των ριζών, υπάρχει και η υπαρξιακή ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει την ιστορία του. Ξέρω μια φίλη μου Ελληνίδα, που έχει ρίζες από την Αιθιοπία (η μητέρα της είναι Ελληνίδα, ο πατέρας της κατάγεται από την Αιθιοπία), την οποία την έχει πιάσει η μανία να ψάξει να βρει τους προγόνους της στην Αιθιοπία. Συζητώντας μαζί της, μου είπε πως η επιθυμία αυτή τής ήρθε από τη στιγμή που έπαψε να έχει το «σύνδρομο του ξένου» (έχει ήδη την ελληνική ιθαγένεια) και δεν ένιωθε πια ανασφάλεια για την ταυτότητά της. Εκείνη βέβαια δεν ψάχνει ένδοξους προγόνους για να παρηγορήσει κάποιο παρακμιακό παρόν, ψάχνει απλώς τους προγόνους της για να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της.
Αποφάσισα να γράψω για το θέμα αυτό, όταν διάβασα τις προάλλες πως στις ΗΠΑ τείνουν να πάρουν διαστάσεις επιδημίας οι εξετάσεις DNA, με σκοπό τον εντοπισμό των προγόνων. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η «αγωνία για τις ρίζες» εκδηλώνεται σε μια χώρα όπου οι μείξεις και οι αναμείξεις είναι έντονες. Λες κι οι άνθρωποι ξαφνικά θέλουν να μάθουν από πού κρατά η σκούφια τους ή να χωρίσουν τα τσανάκια τους. Τα αποτελέσματα ενίοτε είναι κωμικά. Ένας λευκός νεαρός, π.χ., αφού ανακάλυψε πως έχει και δόσεις αφρικανικού αίματος, τη στιγμή της εγγραφής του στο κολέγιο έλαβε μια υποτροφία που προοριζόταν για μειονότητες. Κάποιος άλλος, χριστιανός στο θρήσκευμα, ανακάλυψε εβραϊκές ρίζες και απέκτησε έτσι την ισραηλινή ιθαγένεια. Κάποιοι άλλοι, όταν ανακάλυψαν σταγόνες αίματος Τσερόκι στις φλέβες τους, πρόβαλλαν αμέσως οικονομικές και πολιτικές διεκδικήσεις.
Ξαφνικά η αφήγηση της προσωπικής ιστορίας μεταφέρθηκε από τη φαντασία στα εργαστήρια της γενετικής. Αρκεί να δώσεις λίγες σταγόνες αίματος, να πληρώσεις κάποια δολάρια και το υπαρξιακό ερώτημα «τι είμαι;» μετατρέπεται αμέσως σε πρακτικό ερώτημα «τι μπορώ να έχω;». Όλη αυτή η ιστορία μού έδωσε την ευκαιρία να σκέφτομαι και μια φανταστική ιστορία. Ότι ξαφνικά στα Βαλκάνια μάς πιάνει η μανία των Αμερικανών και τρέχουμε στα εργαστήρια της γενετικής για να μάθουμε από πού κρατά η σκούφια μας. Φαντάζεσθε τι θα γινόταν, έτσι; Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, πιθανόν να βγαίναμε συγγενείς. Θα κατέρρεαν αυτοστιγμεί οι θεωρίες για την «καθαρότητα της φυλής και του αίματος». Και θα μάθαιναν, επιτέλους, τα παιδιά μας ότι «Αλβανός, Σέρβος, Έλληνας ή Τούρκος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι»...
ΤΑ ΝΕΑ , 27/06/2006

38 σχόλια:

Ergotelina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ergotelina είπε...

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ.......

ΝΑ ΓΙΝΕΙ TEST DNA ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ........

Ανώνυμος είπε...

Ρε πατριώτη Γκάζι να συμφωνήσω μαζί σου.΄Αλλωστε το μπάσταρδο είναι το πιο ωραίο,το αποδεικνύουν άλλωστε και οι βραζιλιάνες.Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής.Υπάρχουν χαρακτηριστικά στο αίμα που αναλύοντας τα κάποιος μπορεί να καταλάβει τις φυλετικές προσμίξεις;Η πιο απλά καθότι ε΄χει και ζέστη και μας έχει χτυπήσει στο κεφάλι η κάθε φυλή έχει δικά της αιματολογικά χαρακτηριστικά;
Καθαρός έλληνας ,αλβανός κτλ είναι αυτός που πλένεται συχνά.

SOOSIS είπε...

EICAI OORAIOS PROCHOORA

Μαριέλε είπε...

Γκάζι,εχω γεννηθεί στήν Αθήνα.
Και οι γονείς μου.
Η οικογένεια τής προγιαγιάς μου ,από τήν μεριά τής μητέρας μου,ήταν ,λέει,αρβανίτες...
Μικρή δέν καταλάβαινα τήν λέξη...
Ε,αυτά.

Rodia είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ποστ! Να ξέρουμε να φυλαγόμαστε...
Αν και δεν κινδυνεύω, μια και γνωρίζω τους προγόνους μου από το 1420!!! Ναι, έχω και το δέντρο, φυσικά. Απο κοντά ξέρω μονάχα τους πολύ κοντινούς και δεν έχω καμιά πρεμούρα να μάθω άλλους, οπότε μάλλον γλιτώνω και τη ρετσινιά του ψυχωσικού!;-)
Εξήγηση; Τα Επτάνησα είχαν το LIBRO D' ORO, απλό. Επίσης, δεν είχαν τουρκική κατοχή.

Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί η σιγουριά με την οποία αντιμετωπίζω καταστάσεις δύσκολες να οφείλεται και σε αυτή τη βεβαιότητα. Λες; Χμμ..

:-)

Τσάμης είπε...

Καπλάνι ο νέος Φαλμεράγιερ.
Εκείνος ήταν υπάλληλος των αυτοκρατόρων της ευρώπης.
Ο κ. Καπλάνι της σύγχρονης αυτοκρατορίας . Δεν υπάρχουν Ελληνες, Αλβανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι γράφει, υπάρχει μόνο ένα καταγωγικό τουρλουμπούκι .
Νεομοναρχικές, νεοφασιστικές, νεοταξικές απόψεις των οπισθίων .

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΟΡΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ
http://www.geocities.com/alexander_cursed/illyrian.htm

Ανώνυμος είπε...

Γκάζι να σε ρωτήσω κάτι για να σοβαρευτούμε.Συμφωνείς φαντάζομαι ότι το έθνος κράτος είναι μια κατασκευή απότοκο ιδεολογιών όπως ο ρομαντισμός,εθνικισμός κτλ των προηγούμενων αιώνων.Το ίδιο καιη εθνική ταυτότητα.Λοιπόν οι νεοδημιουργηθείσες αστικές τάξεις των υπο ανάδυση χωρών είχαν συμφέρον να δημιουργήσουν έθνη-κράτη προς το συμφέρον τους ασφαλώς.Κανείς δεν ρώτησε τους έλληνες της Αλβανίας αν θα ήθελαν αν συμπεριληφθούν στο Αλβανικό κράτος αν και υπα΄ρχουν συμφωνίες για το καθεστώς της Β.Ηπείροτ/Ν Αλβανίας πχ η συνθήκη της Κέρκυρας του 12 κτλ ούτε οι Αρβανιτάδες ρωτήθηκαν αν θα ήθελαν να γίνουν έλληνες ούτε οι τούρκοιμε τις ομαδικές βαπτίσεις στα ποτάμια κτλ.Κοινώς οι αστικές τάξεις πάτησαν πάνω στις λαότητες για τους παραπάνω λόγους.Ξεκινώντας απ αυτήν την λογική αναρωτιέμαι αν το αναδυόμενο πολυεθνικό κράτος ή η πολυπολυτισμική κοινωνία δημιουργείται εις βάρος των λαών τόσων των ιθαγενών όσο και των ξένων και προς όφελος των τοπικών και των υπερεθνικών ελίτ.Και στις 2 περιπτώσεις κανείς δεν έλαβε υπόψιν την άποψη της μάζας.Για μένα και οι 2 καταστάσεις αποτελούν προιόν κοινωνικής μηχανικής.Και καλά πες τότε δεν υπήρχε δημοκρατία τώρα που λέμε πως υπάρχει μήπως θα πρεπε να λάβουμε υπόψιν την άποψη της μάζας;Ε; Τιλες εσυ;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε εσύ είσαι στην μάζα ή όχι ;

Ergotelina είπε...

Ροδιά,σπάω το κεφάλι μου....

Πρεπει να εχεις κρητικη καταγωγη..
απο προσφυγες που εφυγαν απο
Κρητη για Επτανησα..

Δεν εξηγειται αλλιως η τρελλή
καλλιτεχνικη φλεψ...

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο.Νομίζεις ότι αν ειμουν στην ελίτ θα με απασχολούσαν τέτοια πράγματα;

Μαριέλε είπε...

Να συμπληρώσω στο κομεντ μου,ότι πιστεύω πώς οι Αλβανοί θύμισαν στούς Ελληνες τόν..εαυτό τους πρίν λίγα χρόνια..πρίν γίνουν νεόπλουτοι...και αυτό είναι πού προσπαθούν να αποφύγουν ..
Τήν επάφή με τόν εαυτό τους.
Πιστεύω σε αυτήν τήν ανάλυση και πάρα πολύ ωραία τήν εχει δώσει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος στα Νέα,στο άρθρο Η ΜΕΣΑ ΑΛΒΑΝΙΑ,μπορεί όποιος θέλει να το βρεί στήν αναζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝ ΡΑΤΣΣΤΗΣ.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ.

Wilhelm είπε...

επικροτω το αρ8ρο,να προσθεσω οτι ειναι η εμφυτη μιζερια του ανθρωπου που τον οδηγει σε διαφορες μεθοδους εξυψωσης του εγω του..Επισης πολυ ευστοχο το συμπερασμα του αρθρου..

Μπελατσάο είπε...

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ από την ανάποδη !!!!
Οι ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ στηρίζονταν στην καθαρότητα του αίματος.
Η ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ στηρίζονται στην μη-καθαρότητα του DNA !!!

Αντί δηλαδή να λέμε Ελληνες , Αλβανοί, Τούρκοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Αιγύπτιοι .... μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ να ζήσουμε σε συνθήκες ειρήνης και φιλίας και αγάπης ,
ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ
για να πουλήσουν όπλα και για να κυραρχούνε μονίμως

αντί αυτού λοιπόν
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ότι τάχα δεν υπάρχουν έθνη, λαοί, αν εξεταστούμε είμαστε όλοι ένα, δεν γεννιόμαστε Ελληνες αλλά μας κάνουνε,

ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ .

Συγχαρητήρια κ. Καπλάνη μου, στρατιώτης και εσύ στο νεοταξικό στράτευμα με τα μαύρα.

An-Lu είπε...

Και θα μάθαιναν, επιτέλους, τα παιδιά μας ότι «Αλβανός, Σέρβος, Έλληνας ή Τούρκος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι»...

Για να επαληθευτεί το ρηθέν του Ισοκράτη περί της "ελληνικής παιδείας μετέχοντες"...δυτυχώς πολλοί από τους νεοέλληνες δεν μετέχουν καμμίας παιδείας...

Ανώνυμος είπε...

Προς an-lu.Αντί να μυρηκάζεις τις αηδίες των άλλων διάβασε τι λέει πρίν και μετά απ αυτήν τη φράση ο Ισοκράτης και μετά τα ξαναλέμε.Μάθαμε τώρα όλοι με τα τσιτάτα.Εκτός κι αν βαριέσαι οπότε κάτσε και κοιμήσου με το τσιτάτο του ισοκράτη που απομόνωσαν μερικοί επειδή έτσι τους συνέφερε.

a.g είπε...

Τι κάνεις στους πρωτόγονους εθνικιστές και τους μαλακισμένους παραμυθάδες ο Καπλάνι, έχουν χάσει τον ύπνο τους, γουστάρωωωωωωωωωωω¨)))))

Nick είπε...

αστα να πάνε ag, έκανε τους Ελληναράδες... ΤΟύρκους, μάγος είναι ο άνθρωπος όχι συγγραφέας

Nick είπε...

Πέρα απο τα αστεία, επανέρχομαι. Λοιπόν η an-lu έχει δίκαιο αυτά τα θέματα θέλουν παιδεία και γνώση, το χάρισμα του Γκάζι είναι να μιλά για τα πιο περίπλοκα πράγματα με τον πιο άμεσο και προσιτό τρόπο. Υπάρχουν δυο αντιλήψεις για τον λαό. Η πρώτη είναι η φυλετική, η ρομαντική, η ναζιστική, το εκπροσωπούν εδώ αυτοί που βρίζουν τον Γκάζι για πλουριπράκτωρ ενώ στην Ελλάδα την εκπροσωπεί καλύτερα από όλους ο Πλεύρης και ο Στόχος . Αυτή η σχολή λέει ότι ο λαός έχει φυλετικές καταβολές, δηλαδή Έλληνας ή Αλβανός γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Γι’αυτό ο Αλβανός άλλωστε δεν μπορεί να γίνει ποτέ Έλληνας. Η δεύτερη αντίληψη είναι εκείνη της Γαλλικής επανάστασης για τον κυρίαρχο λαό που δεν έχει σχέση με τα γονίδια αλλά με την πολιτική βούληση και την πολιτική συνείδηση. Έτσι π.χ. Ιταλοί και Γάλλοι είναι Λατίνοι (συγγενείς στο DNA) αλλά δυο ξεχωριστοί λαοί γιατί αυτή είναι η βούλησή τους. Έτσι και Σέρβοι και Κροάτες ή τώρα Σέρβοι και Μαυροβούνιοι. Γιατί ποιος φτιάχνει την εθνική ταυτότητα στην εποχή του κράτους-έθνους; Το κράτος βέβαια, όλα τα άλλα είναι αρλούμπες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λαοί το θέμα πως υπάρχουν. Είναι η διαφορά με λίγα λόγια ανάμεσα στο δημοκρατικό ανοιχτό έθνος (λαό) και το φυλετικό κλειστό έθνος (η λαό). Έτσι και στα Βαλκάνια φοβόμαστε να ανακαλύψουμε ότι είμαστε συγγενείς γιατί μας έχουν μάθει την ρομαντική, φυλετική εκδοχή του έθνους ακριβώς γιατί είμαστε μια σούπα. Ποιος αμφισβητεί ότι Αρβανίτες και Αλβανοί είναι πρώτα ξαδέρφια; Το θέμα είναι ότι αλλιώς φτιάχτηκε η εθνική ταυτότητα των Αρβανιτών στα πλαίσια του ελληνικού έθνους-κράτους αλλιώς των Αλβανών στα πλαίσια του αλβανικού έθνους-κράτους. Αυτό που κάνει ο Γκάζι να μας θυμίσει ότι είμαστε συγγενείς το λέει και ο ίδιος επιδιώκει να χτυπήσει τις μπούρδες όσων υποστηρίζουν το φυλετικό έθνος και να προβάλλει την γαλλική εκδοχή του έθνους, το δημοκρατικό ανοιχτό έθνος. Δηλαδή θέλει να πει ο άνθρωπος αυτό που υποστηρίζει στο προηγούμενο κομμάτι, εάν η Αθηνά αποφασίζει να γίνει Ελληνίδα δεν σημαίνει ότι ρέει «ελληνικό αίμα» στις φλέβες της αλλά δημοκρατικά, με ελεύθερη θέληση το αποφασίζει. Και είναι Ελληνίδα όσο είναι και αυτός ο τύπος που φωνάσκει για νεοταξίες και άλλες μαλακίες. Υπάρχει όμως μαύρος Έλληνας; Ε αν δεχθούμε την εκδοχή του ανοιχτού δημοκρατικού ελληνικού έθνους και λαού υπάρχει. Εάν δεχθούμε την εκδοχή «Ελληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι» δεν υπάρχει, as simple as that

Ελένη είπε...

Οι αμερικανοί εξετάζουν το DNA και βρίσκουν πόσο Ινδιάνοι ή Γερμανοί είναι κλπ.
Ας πουμε ότι ακολουθούμε την συμβουλή του Καπλάνι κα γίνουν μόδα παρόμοιες εξετάσεις και εδώ .
Τι θα γίνει όταν θα αποδειχθεί ότι η συντριπτική πλεονότητα των Ελλήνων είναι Ελληνες με βούλα DNA ;
Και οι Αλβανοί Αλβανοί κλπ .

Και μην μου πείτε ότι οι λαοί γνονται δεν γεννούνται ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΠΛΑΝΙ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

Ο Καπλάνι σαν καλός νεοταξίτης ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ την θεωρία της καθαρότητας από την πίσω πόρτα.
Είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό.

a.g είπε...

kala opos oloi oi kaloi fanatikoi den diathetete oute mia stagona xioumor sto aima sas.Kakomoirides, vazei o Kaplani thn theoria ths fyletikhs katharothtas apo thn piso porta leei, Xioumor kanei o Kaplani Elenitsa hremhse,(mhpos eisai arvanitissa kai fovasai mhpos bgeis syggenhs me ton neotaksia Kaplani:))))), sokratikh sxolh gia na bgalei ayta pou leei o Nick, pantos makari na mas piasei h mania tvn Amerikanon tha pathoume neyriko klonismo apo ta eyrymata eimai sigouros. Kai kati allo pros tous fanatikous, diavaste kala giati o K. stigmatisei ayth thn praktikh epeidh pisteyei oti h taytoththa mas yparxei sto myalo kai sthn kardia mas oxi stis fleves mas, eleos pia bre agelastoi kakomoirides

Ανώνυμος είπε...

a.g έχεις αναλαβει χρέη μπάτσου εδώ μέσα. Τι γλύψιμο είναι αυτό που ρίχνεις !

a.g είπε...

αγέλαστος μπάτσος είσαι και μυρίζεις πολύ :)))))

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρα τωρα πιστευετε οτι ειναι δυνατον οι αλβανοι να γινουν ελληνες?Ακομα και εαν παραβλεψουμε την γονιδιακη διαφορα πιστευετε οτι εχουμε κοινα στοιχεια?Μπορειτε να μου πειτε ποσο ελληνες νιωθετε?

Ανώνυμος είπε...

να σου πω ενα κοινο στοιχειο, πολλοι Αλβανοί ειναι μαλάκες όσο κι συ που εισαι Έλληνας (αν και στο βαθος Αρβανίτης δεν είσαι βρέ κωλόπαιδο;)

Ανώνυμος είπε...

PROTA APO OLA EISAI MEGALOS XEKOLIARHS POU MOU MILAS ETSI.EISAI ELLHNAS H ALVANOS?AN EISAI ALVANOS EISAI MIA FORA POUSTHS.AN EISAI ELLHNAS EISAI 10.PES MOU RE MALAKA.KAI APANTHSTE MOU OLOI EDO.NIOTHETE ELLHNES?THN HORA SAS THN AGAPATE?H ELLADA DEN EHEI THN IKANOTHTA NA FILOKSENHSEI 2000000 OIKONOMIKOUS METANASTES.TO 85%TOU HRHMATOS THS ALVANIAS EINAI ELLHNIKO.EAN KAPOIOS EDV MESA EINAI NORMAL ANTHRVPOS AS ME SYNXORESEI POU VRIZO.THA PROTIMOUSA NA KANO MIA SHZHTH NA MATHO KAI EGO POS SKEFTESTE.AN SKEFTESTE SAN KAI AYTON ,TELIKA OLOI OI RATSISTES EHOUN DIKIO.TI KOMPLEX EINAI AYTO...THA MOU PEI KAPOIOS ALVANOS EDV MESA THN GNVMH TOU GIA AYTA TA THEMATA?EPISHS GIATI OLOI OI EGLHMATIES TYXAINEI NA EINAI ALVANOI?

Ανώνυμος είπε...

Ego eimai Arvanitis, esy? Epanalambano ayto pou zhthses: ενα κοινο στοιχειο, πολλοι Αλβανοί ειναι μαλάκες όσο κι συ που εισαι Έλληνας (αν και στο βαθος Αρβανίτης δεν είσαι βρέ κωλόπαιδο;)

Ανώνυμος είπε...

ante re malaka kai gamisou pousth alvane.(tha to eheis akousei poles fores auto).eimai ellhnas kai den eho komplex me thn fylh mou.esy to eheis pou to les kai to xanales.telika tha apanthsei kapoios?ti goustarete na eiste?ellhnes oi alvanoi?den thn goustarete thn hwra sas?kai apanthste kai stis alles erwthseis.all mallon den ehete ti na peite.

Ανώνυμος είπε...

ante re malaka kai gamisou pousth alvane.(tha to eheis akousei poles fores auto).eimai ellhnas kai den eho komplex me thn fylh mou.esy to eheis pou to les kai to xanales.telika tha apanthsei kapoios?ti goustarete na eiste?ellhnes oi alvanoi?den thn goustarete thn hwra sas?kai apanthste kai stis alles erwthseis.all mallon den ehete ti na peite.

Ανώνυμος είπε...

na sou po ayto to "poustis alvane" pos sou bghke. Mhpos eisai gay kai ta eixes me Albano se parathse kai tora tous miseis olous tous Albanous?? Pantos ego eimai Ellhnas Arvaniths kai sou ksanaleo oti kathe fora pou vlepo malakes san kai sena peithomai oti Ellhens kai Albanoi eimaste ouna fatsa ouna ratsa, etsi den einai re pousth mou?

Ανώνυμος είπε...

na sou pw.otan emeis oi straight leme pousths to leme san vrisia.den skeftomaste thn akrivh enoia.gia na kathese na to skeftese kai na to analoieis mallon eisai telika pousths.esy mallon ta eixes me alvano kai sou arese.gia auto tous yperaspizese.apo oti fenete kaneis edw mesa den ehei kati na pei.den mporeite na sthrixete tis apopseis sas.gia ayto epititheste se opoion pei kati pou xerete oti einai swsto.kai ase tis malakies twra oti eisai ellhnas arvaniths.h alvanos pou oneirevete thn megalh alvania eisai,h kouminisths,malakas,prodoths ellhnas.pantos pousths eisai oti kai an eisai apo ta dyo.na pas sthn alvania palioxekoliarh.ayth einai h hwra soy.

Ανώνυμος είπε...

vevaiothhka oti den ta eixes me Albano, mallon h mhtera sou ta eixe me Albano-Arvaniti gi'ayto kai to menos enantia stous Albanous, h mhtera mou sigoura ta eixe me Albano-Arvaniti, ego ta exo me Albanida-Arvanitissa, esy kala tha kaneis na vreia gkomena aneksarthtos katagoghs gia na katharisei to skato pou exeis mes'to kefali sou

Ανώνυμος είπε...

tha sou gamisw to mouni ths manas sou ths poutanas vromopousta alvane,kai ths aderfhs sou ths ksekoliaras kai ths gomenas sou pou gamiete me 20 euro sta mpourdela.skatomalaka.na pas sthn alvania na zhseis re paliopousth.alla pws na zhseis ekei...oi ellhnes einai kaloplhrwtes.se plhrwnoujn kala gia na sou skisoun ton kwlo.

Ανώνυμος είπε...

ok file mou katalavaino oti vlepeis vasanistika oneira ta vradia, ma afou eimai Arvaniths kai eisai Arvaniths pos tha gamhseis thn mana mou, den fovasai aimomiksia:))))))) An kai eisai poly kakomoirhsh me diaskedases arketa, thanks!

Ανώνυμος είπε...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
» »

Ανώνυμος είπε...

eftasa sto telos tou blog epitelous. POULOOOO RE Psefto analyseis, paparies k Psoroperifanoi ellhnares. OUSTODIALO:D