Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

Γράμμα...

Ένα γράμμα μου έφθασε με e-mail πριν απο μερικές μέρες. Το παραθέτω ολόκληρο: «Θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο. Βοηθήστε μας. Δεν είμαστε τρομοκράτες, 'κουκουλοφόροι', 'γνωστοί - άγνωστοι'. Είμαστε τα παιδιά σας. Αυτοί, οι γνωστοί- άγνωστοι... Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας! Έχουμε ορμή -μη σταματάτε την ορμή μας. Θυμηθείτε. Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς. Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη 'βιτρίνα', παχύνατε, καραφλιάσατε, ξεχάσατε.. Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε. Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε, να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους. Μάταια. Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε. Δεν φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε! Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε. Υλη παντού. Αγάπη πουθενά. Πού είναι οι γονείς; Πού είναι οι καλλιτέχνες; Γιατί δεν βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν; μας σκοτώνουν. Βοηθήστε μας...». «Μη ρίχνετε άλλα δακρυγόνα, εμείς κλαίμε κι από μόνοι μας»


Να προσθέσω μια παράκληση: αγαπητά παιδιά μην κάνετε καταλήψεις. Θα είστε δέκα καταληψίες στο σχολείο και οι υπόλοιποι στα σπίτια τους, στη μοναξιά τους, για να δουν ξανά πολύ τηλέοραση, όπως ο Πρωθυπουργός... Και μη πάρετε τίποτα για δεδομένο. Να σας πω π.χ. μια "λεπτομέρεια." Δεν παχύναμε μόνο εμείς. Εσείς είστε πιο παχείς από μας, πιο παχείς από τους γονείς σας. Κατέχετε τη πρώτη θέση για παχυσαρκία στην Ευρώπη ενώ έχετε τα χειρότερα σχολεία. Καλέστε τους διανοούμενους στα σχολεία σας για να συζητείστε. Ποιους διανοούμενους θα μου πείτε; Τουλάχιστον αυτούς που δεν είναι απασχολημένοι, τρέχοντας στα κανάλια και στα ραδιόφωνα, για να σχολιάσουν τα γεγονότα. Συζητείστε με τους καθηγητές σας. Τουλάχιστον όσους έχουν διάθεση για συζήτηση. Οι υπόλοιποι ας πάνε στο διάβολο (με το συμπάθιο), γιατί δεν δικαιούνται τον τίτλο καθηγητές και εκπαιδευτικοί όσοι δεν συζητούν με τα παιδιά αυτές τις μέρες. Καλέστε τους καλλιτέχνες. Σε τελευταία ανάλυση ας μάθουν οτι δεν τραγουδάμε μόνο για τον Οτσαλάν σε αυτή την χώρα. Μη κάνετε καταλήψεις. Μην κλείσετε τα σχολεία. Μάθετε να μην είστε ψευτοεπαναστάτες και ψευτοδιαματρυρόμενοι. Δεν φοβούνται τις καταλήψεις σας. Δεν φοβούνται τις κουκούλες, τις πέτρες, τις βρισιές σας. Φοβούνται την σκέψη σας…

11 σχόλια:

Ερμής είπε...

Well said κύριε Καπλάνι.
Κι επιτρέψτε μου να προσθέσω:
Ανοίξτε όσο περισσότερα βιβλία μπορείτε, ακούστε μουσικές διαφορετικές απο αυτές που επιβάλλουν τα μέσα, δείτε καμιά ταινία παραπάνω απο αυτές που σερβίρει η τηλεόραση, ανακαλύψτε πράγματα, ταξιδέψτε, συναναστραφείτε διαφορετικούς ανθρώπους και ξένες κουλτούρες έστω και μέσα απο το φάτσαbook αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Η αλλαγή πρέπει να αρχίζει απο μέσα μας.

Ervin Kondakciu είπε...

Τα λόγια με τα οποία τελειώνεις το κείμενο τριγυρνούσαν όλες αυτές τις μέρες στο μυαλό μου όμως με την έλλειψη χρόνου λόγω των γεγονότων κυρίως αλλά και του σχολείου δεν πρόλαβα να τα γράψω ευχαριστώ για τη διευκόλυνση....
Οι νέοι είμαστε οι χειρότεροι κάνουμε καταλήψεις και αποχές για να πάμε για καφέ, η παθητικοποίηση έχει τελειοποιηθεί πλέον, νέος φασισμός, ο καταναλωτισμός μας κατατρόπωσε...Συλλυπητήρια νεολαία το σύστημα μας νίκησε…


Έχε γεια Gazi….

admiljan είπε...

Γκάζι, σ'ευαριστώ για αυτά τα λόγια. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με τον Ερμή.
Και έχω κάτι να προσθέσω σχετικά με την τελευταία πρόταση με τα αποσιωπητικά.
...επειδή δεν μπορούν να την ελέγξουν, παρόλο που αυτό προσπαθούν να κάνουν με όλα όσα σάς επιβάλλουν. Αυτή είναι η μόνη άμυνα που σας έμεινε!

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ είπε...

έτσι μας μάθαμε έτσι κάνουμε.
ώρα να πάμε πέρα από τα συνηθισμένα
θα μάθουμε μη φοβάστε
είναι ακόμα αρχη...ένας χοντρός νέος

Gazmend Kapllani είπε...

Ερμή υπέροχο το κείμενο που είχες γράψει για το Πανεπιστήμιο. Καταπληκτική η προσθήκη. Ervin εμείς θα τα πούμε έτσι κι αλλιώς απο κόντα.Ευχαριστώ για την πρόσκληση στο λύκειο σας. Admiljan σε χαιρετώ, συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λες.Καφενείον το Επίκαιρον, καλωσήρθες σε αυτό το μπλογκ και σ'ευχαριστώ για το σχόλιο. Είναι καιρός όλο αυτό που γίνεται να αποκτήσει νόημα, να αρθρώσει σκέψη. Δεν ξέρω εάν θα πάτε πέρα απο τα συνηθισμένα. Το εύχομαι όμως ολόψυχα. Για να πας πέρα απο τα συνηθισμένα θέλει ορμή αλλά και μεθοδική δουλειά. Σοβαρά, είσαι χοντρός; Και εγώ ήμουν κάποτε. Έτρεξα πάρα πολύ και έχασα πολλά κιλά. Συνεχίζω και τρέχω. Και όταν κουράζομαι σφίγγω τα δόντια... Να'σαι καλά!

ele είπε...

συμφωνώ ότι όλοι μαζί πρέπει να συμπράξουμε. Μάλλον το μεγαλύτερο κακό το πράττουν οι δάσκαλοι και τα ΜΜΕ, που αντί να μετατρέψουν τις αίθουσες σε χώρους εποικοδομητικής και ουσιαστικής συζήτησης, αρκούνται στο να παραδίδουν την συγκεκριμμένη ύλη τους, ανυπομονώντας να έρθουν οι γιορτές για να την αράξουν στα σπίτια τους και να παρακολουθούν τα γεγονότα από την τηλεώραση.Ενώ οι ΜΜΕ-ητες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βάλλουν τον Άδωνη δίπλα στην Κάνελλη.

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ είπε...

"Σοβαρά, είσαι χοντρός;"
όχι ιδιαίτερα. απλα είναι ο τρόπος που το αναφέρετε στο κείμενο.

εχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να βγούνε κάποιες σκέψεις προς τα έξω. μπορεί να την θεωρήσετε αστεία ή γελοία αλλά έτσι συμβαίνει όταν θες να ξεκόψεις από τα κομματικά και στείρα ιδεολογικά κατεστημμένα. η γνώμη σας και πολλών άλλων που διαβάζουν τα κείμενα σας θα είναι πολύ σημαντική.

δεν το ξεκίνησα εγώ αλλα το στηρίζω απόλυτα: www.besproject.com

τα παιδία αυτά είναι 16 και εγώ είμαι 18 είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε μόνοι μας...
είναι αρχή δείξτε κατανόηση.

μιλήστε μας. είναι καθήκον σας να μας μιλάτε και υποχρέωση μας να σας ακούμε είτε συμφωνούμε είτε όχι.

υγ. πέτρα δεν πέταξα αλλα κάθε μέρα ήμουν στις διαδηλώσεις και στις καταλήψεις. δεν με θεωρώ αλήτη όπως με ονομάζουν τα μέσα ούτε αυτούς που ήταν μαζί μου. ακόμα και αυτούς που πέταξαν πέτρες.
τα συμπεράσματα δικά σας.

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ είπε...

με λιγα λόγια κάνω το κάλεσμα που ζητάτε στο κείμενο σας...

Gazmend Kapllani είπε...

Καφενείον το Επίκαιρον καλή αρχή και καλή επιτυχία. Θα είμαι "θαμώνας" του μπλογκ σας, για να ενημερωθώ και να θέτω ερωτήματα, προπαντός στον εαυτό μου. Να'στε καλά!

skldflkg είπε...

Ta florakia kai toys fitoukles i sizitisi me enan dianooumeno den tha tous voithisei poli sto na hasoun varos. ama petaksoun kai kamia petra kati ginete. i zoi einai praksi. as katsoun oi dianouomenoi ek ton ysteron na thn parermhneusoyn kai na tin diastrevlosoun. etsi kai alloios einai to mono pou mporoun na kanoun oi theates.

珊珊李 είπε...

好玩遊戲,85cc免費影城,AV,成人貼圖,A片,好玩遊戲區,維克斯論壇,080視訊聊天室,線上遊戲,成人貼圖,hi5 tv,A片,校園正妹牆,成人聊天室,小遊戲區,成人文學,視訊美女,成人聊天室,aio,080聊天室,微風成人區,維克斯論壇,色色網,A片,色情遊戲,台灣論壇,色情小說,伊莉討論區,自拍,hi5 tv,85cc免費影城,85cc免費影片,嘟嘟成人網,微風,言情小說,情色文學,豆豆聊天室,麗的色遊戲,維克斯論壇,成人,手機遊戲,愛情公寓,ut聊天室,視訊交友,性愛,做愛,免費影片,A片下載,自拍,美女寫真,正妹,成人遊戲,寄情築園小遊戲,美女交友,成人圖片區,自拍,情色貼圖,微風論壇,伊莉論壇,情色論壇,SEX,視訊聊天室