Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2009

Πως σου λογοκρίνω το βίντεο...

6 σχόλια:

sapere aude είπε...

Μετά το εξοργιστικό συμβάν ο Κώστας Γαβράς δήλωσε:
"Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει από όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ."

Εγώ θα συμπλήρωνα:
Μηδενική ανοχή στους χριστιανοταλιμπάν. Κανένας σεβασμός στους γελοίους ρασοφόρους απατεώνες που μας πουλάνε στρεβλή ηθική και αιώνια ζωή. Φτάνει πια!

Manya Maratou είπε...

Σας ευχαριστώ και για αυτήν την ανάρτηση κύριε Καπλάνι, και θα συμφωνήσω με το προηγούμενο σχόλιο.
οι αναρτήσεις σας πάντα ενδιαφέρουσες, τα δε κείμενα συχνά αριστουργήματα. Πάλι ευχαριστώ

Atron είπε...

Καλά λένε ότι οι καλλιτέχνες ζούνε σε ένα παραλληλο σύμπαν... άκου λέει να ξεφύγει η Ελλάδα από μικρότητες...

admiljan είπε...

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι εκείνοι που αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι του Θεού, όχι μόνο δεν συμπεριφέρονται όπως θα ήθελε Εκείνος, αλλά δεν έχουν ιδέα τι εστί να είσαι εκπρόσωπός Του.
Τέσπα, αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που κάνουν με τέτοιες πράξεις είναι να ξεμπροστιάζονται και να δείχνουν πόσο τους έχει τυφλώσει η θρησκεία τους.

sapere aude είπε...

> εκείνοι που αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι του Θεού όχι μόνο δεν συμπεριφέρονται όπως θα ήθελε Εκείνος, αλλά δεν έχουν ιδέα τι εστί να είσαι εκπρόσωπός Του.

Μα ποια είναι επιτέλους αυτή η υπερφυσική οντότητα και από πού μας προέκυψε; Τι στοιχεία έχουμε πως όχι απλώς υπάρχει αλλά έχει και "θέληση", και μάλιστα επιθυμεί να συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο και όχι με άλλο; Ποιος είναι αυτός που θα μας εξηγήσει τις επιθυμίες του/της/του, και με ποια ακριβώς evidence; Και, last but not least, ποιο απ' όλα τα υπερφυσικά όντα που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος θα πρέπει κατά τη γνώμη σου να λατρεύω και να υπακούω, και *με ποια ακριβώς evidence*;;;

sapere aude είπε...

Ενημέρωση 4-8-2009:

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι - Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μουσείου Ακρόπολης για την σκηνή Γαβρά

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), η μόνη ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση - μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Ανταλλαγής Πληροφοριων για την Ελευθερία της Έκφρασης (International Freedom of Expression Exchange - ΙFEX - http://ifex.org/) προσέφυγε σήμερα στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την αφαίρεση σκηνής από το video του Κώστα Γαβρά που προβάλλεται στο Μουσείο Ακρόπολης.

Ο Παναγιώτης Δημητράς (Εκπρόσωπος ΕΠΣΕ) και ο Βασίλης Σωτηρόπουλος (Νομικός Σύμβουλος του ΕΠΣΕ) κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενοι το συνταγματικό δικαίωμά τους, ως επισκέπτες του Μουσείου, στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στο έργο του γνωστού σκηνοθέτη που προβάλλεται στους δύο χώρους προβολών του Μουσείου Ακρόπολης.

Η συνέχεια εδώ:
http://tinyurl.com/m4tywl