Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

Βόρειοι, Νότιοι και γουρούνια

Βρυξέλλες, βροχερό απόγευμα, Ρlace du Luxemburg, δίπλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Καθόμαστε σε ένα μπιστρό μια παρέα Ευρωπαίων, Βορείων και Νότιων. Τώρα, με την οικονομική κρίση, αυτός είναι ο νέος ευρωπαϊκός διαχωρισμός. Ο προηγούμενος, ανάμεσα σε παλιά και νέα Ευρώπη, έχει ξεχαστεί για την ώρα. Τώρα η συζήτηση γίνεται για Βόρειους και Νότιους, συγκάτοικοι στην πολυκατοικία του ευρώ, που τρίζει. «Τρίζει εξαιτίας της Ελλάδας» λέει ο Γκρέγκερς, ο Δανός της παρέας. Ο Ιταλός, ο Τζουζέπε, σιωπά. Και η Ισπανίδα, η Αλίζα. Η Βελγίδα, η Ανζελίν, μάλλον δεν άκουσε. (Η συνέχεια ΕΔΩ)

5 σχόλια:

George Kesarios είπε...

Γουρούνια και κότες

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=34367

airgood@gmail.com είπε...

Γιατί όχι;
Μετά τη Ρώμη η ισχύς ταξίδεψε βορειότερα πάντα στη χώρα τού Καρλομάγνου, ύστερα στην Αυστροουγγαρία και αργότερα στη Πρωσία, μετά στη Ρωσία και την Αγγλία. Ασ΄ ανασηκώσουμε τα νότιομεσογειακά μανίκια γιατί θέλει δημιουργία πολλή όχι τόσο για να πάρει τη ρεβάνσ αλλά για να ισοροπήσει και να συμμετέχει ισότιμα στη νέα Ευρώπη.

Λωτοφάγος είπε...

Τελικά σε κάτι καταλήξατε: οι τράπεζες θα μας φάνε ούλους, αφέντες και δούλους, αγαπητέ Γκάζι.

Πηνελόπη είπε...

επίσης, αγαπητέ Γκάζι, μόλις χάσατε μία αναγνώστρια. Το αν λυπάστε ή όχι για την απώλεια δε με αφορά αλλά όφειλα -στον εαυτό μου πρωτίστως- να σας εξηγήσω το λόγο: δε δέχομαι να με περνάτε αναγκαστικά από μια ιδιωτική εταιρία για να διαβάσω ένα κείμενό σας. Σας είχα ρωτήσει και στο προηγούμενο ποστ και αγνοήσατε την παρατήρησή μου. Όχι, αγαπητέ Γκάζι, όχι, δεν θα πάρω.

Καλή συνέχεια.

Gazmend Kapllani είπε...

@Πηνελόπη στο καλό!