Τρίτη, Αυγούστου 17, 2010

Τροχοφόρος δολοφονικός ρατσισµός

Ανήµερα Δεκαπενταύγουστο έλαβα το µήνυµα αυτό στο µπλογκ µου: «Σκατοµαλάκα Αλβανοεβραίε, για τον δικό µας που φάγατε ούτε λέξη. Φταίµε εµείς που δεν σας κάνουµε τα ίδια - Μάκης». Τελευταία, στα µπλογκ τους οι ακροδεξιοί µε βαφτίζουν «Εβραίο». Ισως επειδή το «Αλβανός» δεν φτάνει για να µε µισούν όπως µόνο εκείνοι ξέρουν να µισούν. Το ίδιο πύον στα µυαλά και στην καρδιά τους κουβαλούν και οι Αλβανοί που δολοφόνησαν τις προάλλες τον 37χρονο Αριστοτέλη Γκούµα, Ελληνας της Αλβανίας και κάτοικος της Χειµάρρας, επειδή, όπως αναφέρουν αυτόπτες µάρτυρες, µιλούσε ελληνικά... (Η συνέχεια ΕΔΩ)

5 σχόλια:

Louisa είπε...

Καλημέρα Γκάζι!
Ναι, έτσι ήταν, είναι και θα είναι.
Θα αλλάζουν μόνο εθνικότητα, τόπο κάθε φορά, ανάλογα με τα μεγάλα και τα μικρά συμφέροντα, την πείνα, την αγραμματωσύνη, την εκμετάλλευση. Αυτοί οι "έρημοι" δολοφόνοι, υβριστές, καθάρματα, από τη μια, η σιωπηλή πλειοψηφία από την άλλη που γίνεται μια καλή και μια κακή - ανάλογα κατά πού φυσάει ο άνεμος - και μας εκπλήσσει με τους ηρωισμούς της, την παλικαριά της, αλλά και την άμετρη κακία και μισαλλοδοξία συχνά, και κάποιοι "που ξέρουν" δυστυχώς από την άλλη. Μακάρι να μην ήξεραν. Να μην γίνεις γρήγορα αδιάφορος σ' αυτά. Να σε πληγώνουν, να σε θυμώνουν, να απαντάς, να γίνεσαι έξαλλος και να γράφεις έσι ωραία. Γιατί όταν φτάσεις να αδιαφορήσεις, θα έχεις γεράσει και θα πάψεις να αναρωτιέσαι. Να είσαι πάντα καλά.

Άρης είπε...

Αγαπητέ Γκαζμέντ, διάβασε ολόκληρη τη δήλωση του Μπερίσα. Για να καταλαβαίνουν όλοι, θα γράψω στα ελληνικά το επίμαχο σημείο:

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Αλβανός που να μη γνωρίζει ότι η κοινότητα που ζει σ’ αυτήν την πόλη είναι δίγλωσση και αυτό όχι σήμερα, αλλά και από 100 και 200 χρόνια πριν.»

Ο Μπερίσα επαναλαμβάνει τη γνωστή ακραία θέση περί ελληνόφωνων Αλβανών. Ομοίως, οι Τούρκοι λένε τους Κούρδους «Τούρκους του βουνού» και τους Έλληνες του Πόντου «Χριστιανούς Τούρκους». Η δήλωσή του, περισσότερο με προβλημάτισε, παρά με ησύχασε. Κλείνει το μάτι στους ακραίους. Τους λέει ουσιαστικά να είναι «καλά παιδιά» και θα «επαναφέρουν» τους «πλανημένους» δίγλωσσους με άλλα μέσα. Όσο για τον Ράμα, συμμερίζομαι την εκτίμησή σου.

pap είπε...

@Φλαιμόν,

Είναι δύσκολο να αναρωτηθείς γιατί τέτοια περιστατικά δεν "συμβαίνουν" ποτέ στην Ελλάδα! Η Ελλάδα είναι χώρα που δεν συμβαίνουν τέτοια ρατσιστικά εγκλήματα. Η στυγερή δολοφονία του νεαρού Αλβανού στο Ρέθυμνο δεν έγινε ήταν κατασκεύασμα των "Αλβανοεβραίων", που ελέγχουν τα ΜΜΕ της χώρας μας.
Η αντίδραση του Γκαζμέντ για εκείνο το εγκληματικό συμβάν είναι εδώ
http://gazikapllani.blogspot.com/2006/01/h.html

Παπαγεωργίου Φώτιος, Ηγουμενίτσα.

Gazmend Kapllani είπε...

Το έχω ξαναπεί: οι ρατσιστές και οι νεοναζί να μην έρχονται σε αυτό το μπλογκ γιατί ενοχλούν τους άλλους επισκέπτες με τη μπόχα τους. Καταλαβαίνω, βέβαια, τον μαζοχισμό τους να με διαβάζουν ανελλειπώς. Να συνεχίζουν να το κάνουν. Όσο για τα σχόλια τους θα αφήσω μόνο μερικά ώστε να λειτουργούν ως υπόδειγμα της ιδεολογίας και της ιδιοσυγκρασίας τους.

Ελένη είπε...

Είναι σωστή η μετάφραση αυτού του κειμένου;