Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2010

Λέξεις, σύνορα και βίζες

Βαρκελώνη, παραµονές Χριστουγέννων, κάθοµαι σε ένα τραπέζι στην Placa Reial. Κάποτε αυτή εδώ η πλατεία είχε γίνει σαν την Πλατεία Οµονοίας σήµερα. Σε σηµείο που έρχονταν εδώ περίεργοι τουρίστες για να απολαύσουν ένα διεστραµµένο σόου: το πώς τα κλεφτρόνια έκλεβαν τσάντες από τους ανίδεους περαστικούς. Υστερα από σοβαρή δουλειά του δήµου, των κοινωνικών λειτουργών και της Αστυνοµίας το διεστραµµένο «σόου» σταµάτησε. Η πλατεία τώρα είναι ήρεµη και κανονική. Στολισµένη για τις γιορτές αλλά λιτά πολύ, ως αποτέλεσµα της οικονοµικής κρίσης που µαστίζει την Ισπανία. Στη Βαρκελώνη αυτές τις µέρες ακούς παντού ελληνικά. Η πόλη είναι εδώ και καιρό προτιµητέος προορισµός των ελλήνων τουριστών. ∆ίπλα στο τραπέζι µου κάθεται µια παρέα Ελλήνων... (Η συνέχεια ΕΔΩ)

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο...

Λωτοφάγος είπε...

Κάποτε -δυστυχώς δεν θα προλάβω να το ζήσω- θα καταργηθούν τα σύνορα και κανένας δεν θα κρίνεται από την καταγωγή ή το χρώμα του, αλλά από την πραγματική του αξία. Ελπίζω μόνο μέχρι τότε να υπάρχει και η Γη!
Καλή Χρονιά και Δημιουργική, κύριε Καπλάνι.

Katy.katy είπε...

Καταπληκτικό το άρθρο σας. Με ταξιδέψατε πολλά χρόνια πίσω...Έχει μείνει ακόμα νωπό στη μνήμη μου το διάστημα που ο πατέρας μου ταξίδευε επί 5 μέρες για να καταφέρει να περάσει παράνομα στην Ελλάδα, και να ζητήσει άσυλο. Τότε βεβαία και του αποδοθήκαν κατηγορίες του τύπου " προδότης τις χώρας"?! Ελπίζω πραγματικά μια μέρα καταργηθούν τα σύνορα με την προϋπόθεση να μην "καταργήσουνε" μαζί με αυτά και οι ανθρώπινες άξιες! Οι οποίες δύστυχος τείνουν να χαθούν, στο δρόμο προς την πολυπόθητη "ελευθερία". Σας εύχομαι Καλή χρόνια και να συνεχίζετε να μας απορροφάτε το ενδιαφέρον μας με τα άρθρα σας!

Ορθοδοξος είπε...

Με την ευκαιρία των εορτών το ιστολόγιο “Αθεΐα, η άρνηση της αλήθειας” εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία και ότι άλλο επιθυμεί ο κάθε ένας μας προσωπικά.

Θερμές ευχές για ένα ευλογημένο καινούργιο χρόνο για εσάς και τις οικογένειες σας !!!