Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

Αντί ευχών για τον Άγιο Βαλεντίνο

Αν δεν με εμπόδιζε αυτό το καταραμένο κρύωμα που με έχει καθηλώσει μια εβδομάδα τώρα στο κρεβάτι, ίσως θα βρισκόμουν και εγώ στην Ρώμη. Όχι για να γιορτάσω τον Άγιο Βαλεντίνο. Για να συμμετάσχω στην διαδήλωση των γυναικών. Γιατί η Ρώμη δεν βρίσκεται μακριά. Γεωγραφικά αλλά προπαντός «πνευματικά». Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση. Θα κατέβαινα στην Πλατεία μαζί με τις Ιταλίδες ενάντια σε όσους περιφρονούν το κορμί και την ψυχή των γυναικών. Δηλαδή ενάντια σε αυτούς του γλοιώδεις τύπους, οι οποίοι φαίνεται πως ήταν τόσο κακογαμημένοι στην εφηβεία τους που μόλις απέκτησαν λίγη εξουσία και έγιναν TV persona, μεταχειρίζονται τις γυναίκες σαν μπιχλιμπίδια. Ενάντια στους αριβίστες που τις χρησιμοποιούν σαν «μέσον» διαφθοράς στους δυνατούς. Ενάντια στα κορίτσια που πουλιούνται χάρη στη ματαιοδοξία τους για λεφτά, σελέμπριτι και ελευθερία. Ενάντια στους γονείς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δεχτούν ότι η σάρκα της σάρκας τους αποτελεί ιδανικό εργαλείο "κοινωνικής ανόδου". Ενάντια στην φίλη μου την Τ. που για να εξασφαλίσει μια καλή θέση στην εφημερίδα έπρεπε να κοιμηθεί πρώτα με όλους αυτούς τους αμόρφωτους και ευνουχισμένους γορίλες που λέγονται «παράγοντες». Ενάντια σε όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχει μέση οδός ανάμεσα στην μπούρκα και το μπορδέλο. Υπάρχει και λέγεται «αξιοπρέπεια». Ενάντια στους διαφημιστές που δεκαετίες τώρα γεμίζουν τους τοίχους της πόλης και τις οθόνες μας με οπίσθια και στήθη για να προωθήσουν τη πώληση τηλεφώνων, κοσμημάτων, εφημερίδων, γιαουρτιών που καμία σχέση δεν έχουν με τα εσώρουχα. Αυτοί οι κύριοι, αν θέλουν, ας διαφημίσουν τα οπίσθια της μάνας και του πατέρα τους (αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα το έκαναν για να βγάλουν χρήματα). Ενάντια στις «απελευθερωμένες» γυναίκες που περιφέρονται σαν μασκότ από οθόνη σε οθόνη δεχόμενες αδιαμαρτύρητα αυτό τον ρόλο. Ενάντια σε όσους θεωρούν αυτονόητο ότι το γυναικείο κορμί αποτελεί «δημόσιο παράγοντα». Ενάντια στις σοβαρές εφημερίδες και τα σοβαρά σάιτ όπου αφθονούν οι κώλοι και τα οπίσθια. Και ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται αλλά πάντα κλικάρουν εκεί.

Με λίγα λόγια θα κατέβαινα στην Πλατεία και λίγο ενάντια στον εαυτό μου…

3 σχόλια:

OSTRIA είπε...

μπραβο και εγω μαζι σου εναντια και εγω λιγο στον εαυτο μου!!!

cxz είπε...

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα
Αυτές οι γυναίκες και υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι θύματα κάποιας συμμορίας κτλ είναι ενήλικες και άρα έχουν το δικαίωμα να διαχειριστούν το κορμί τους όπως οι ίδιες θέλουν.
Δεν μπορείς να πας κόντρα στην φύση: τα νεαρά θηλυκά πάντα θα έχουν μεγαλύτερη βιολογική αξία και άρα κάποια από αυτά θα επιλέγουν να την εξαργυρώνουν με τον τρόπο που θα επιλέξουν τα ιδία.
Τώρα αν αυτό μας χαλάει την αισθητική ή μας ενοχλεί γιατί εμείς δεν έχουμε την ιδία δύναμη, ε, αυτό είναι δικό μας πρόβλημα όχι δικό τους.
Κάθε άνθρωπος σ’ αυτή τη ζωή παλεύει με τα εφόδια που έχει. Και για κάθε έναν που πρέπει να κοιμηθεί με αμόρφωτους ευνουχισμένους γορίλες αντιστοιχούν άλλοι 10 που δεν έχουν καν τα προσόντα να το κάνουν.
Απλά είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων. Τι προτιμάς να είσαι εργάτης σε ορυχείο ή να παίρνεις 10,000 ευρώ τη βραδιά?

Νάσια είπε...

Τα είπατε όλα! Να 'στε καλά!