Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

The (bloody) snow from my window

Μετά από εντυπωσιακές χιονοθύελλες ο ήλιος βγήκε στον ουρανό της Ann Arbor, Michigan. Κάνει κρύο και έχω αράξει σε μια καφετέρια. Διαβάζω το «USA Today». Εδώ και μερικές μέρες, κάθε πρωί, κάνω το ίδιο. Η αγαπημένη μου στήλη είναι το «Across the USA»:

Arkansas: Little Rock – οκτώ θανατοποινίτες προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη ζητώντας να αποσυρθεί κάποιο εισαγόμενο αναισθητικό που χρησιμοποιείται στις εκτελέσεις επειδή είναι κακής ποιότητας.

South Dakota: Sioux Falls – παντρεμένη λεσβία προσέφυγε στην Δικαιοσύνη επειδή της αρνήθηκαν το δίπλωμα οδήγησης με το επώνυμο της συζύγου της, το οποίο πήρε μετά τον γάμο τους. Η Πολιτεία αυτή δεν αναγνωρίζει τους γάμους ομοφυλοφίλων

New Yersey: NewarkΟ Δαλάι Λάμα θα μιλήσει τον Μάιο στο Newark Peace Education Summit.

Washington – Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής ετοιμάζει σχέδιο νόμου ζητώντας την τροποποίηση άρθρου του Αμερικανικού Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο όσοι γεννιούνται στο έδαφος των ΗΠΑ – και τα παιδιά των παράνομων μεταναστών – γίνονται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες.

Ο γερουσιαστής προέρχεται από τους κόλπους του Tea Party. Εκείνης της φράξιας της αμερικανικής δεξιάς που εδώ την αποκαλούν «άκρα δεξιά».

Εάν αυτός ο Ρεπουμπλικανός στην Ουάσιγκτον θεωρείται «ακροδεξιός», τότε οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Αθήνα που αποφάνθηκαν ότι ο νόμος για το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες είναι αντι-συνταγματικός επειδή οι μετανάστες δεν έχουν ελληνικό αίμα στις φλέβες τους (!) και τα παιδιά των νομίμων μεταναστών (επαναλαμβάνω των νομίμων μεταναστών) δεν δικαιούνται ελληνική ιθαγένεια - όχι αυτόματα λέει ο νόμος αλλά μετά από πολλές διαδικασίες και συνεντεύξεις και παράβολα και αφού συμπληρώσουν την ηλικία των 18 ετών - επειδή, σύμφωνα με την απόφασή τους, αυτό γίνεται «χωρίς... την εκ μέρους τους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως» (!), αυτούς τους δικαστές μπορεί να μου πει κανείς πώς να τους αποκαλέσουμε;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_03/02/2011_431127

1 σχόλιο:

fanis panagiotopoulos είπε...

Όταν μετά τη χούντα στην Ελλάδα το 1974, μιλούσαν για "σταγονίδια" (νοσταλγούς) που είχαν απομείνει στο στράτευμα, προφανώς έκαναν λάθος.
Δεν ήταν μόνο "σταγονίδια" και δεν ήταν μόνο στο στρατό.
Ας μαθαίνουμε όμως από αυτά τα γεγονότα και ας μην ξαφνιαζόμαστε. Όπως τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή, δεν είναι και το δημοκρατικό μας πολίτευμα! Όλα θέλουν καθημερινή επαγρύπνηση και καθημερινή υπεράσπιση.