Σάββατο, Απριλίου 09, 2011

The Balkan Sight of the MediterraneanΤον Φεβρουάριο του 2011 το Κέντρο για τις Ευρωπαϊκές Σπουδές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μου έκανε την τιμή να με καλέσει για μια διάλεξη με θέμα την Μεσόγειο. Σκέφτηκα να μιλήσω για το «Βαλκανικό βλέμμα» της Μεσογείου. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω το Τμήμα των Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου για την υπέροχη φιλοξενία στην Ανν Άρμπορ. Αλλά για αυτό θα μιλήσω με περισσότερες λεπτομέρειες μια άλλη φορά.

Το ταξίδι στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω γιατί η Αμερική θα συνεχίσει να κρατάει τα πρωτεία της ανάπτυξης στον χώρο της επιστημονικής γνώσης, παρά την κρίση που περνάει. Και για όσους πιπιλάνε συνέχεια την καραμέλα της Αμερικής που μετατρέπει την γνώση σε εμπόρευμα δεν έχουν παρά να κάνουν μια επίσκεψη στο Μίσιγκαν. Ενώ οι ανθρωπιστικές επιστήμες κινδυνεύουν να αφανιστούν στην Ευρώπη εκεί ανθίζουν. Όπως ανθίζουν και οι νεοελληνικές σπουδές. Χάρη σε ανθρώπους και επιστήμονες με έμπνευση και ανοιχτούς ορίζοντες.

Το βίντεο και η ομιλία απευθύνεται σε όσους διαθέτουν μια ολόκληρη ώρα και ξέρουν αγγλικά, σε όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν για τα Βαλκάνια και την Αβάσταχτη Ομοιότητα του Άλλου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, περιμένοντας τα σχόλια και της παρατηρήσεις σας.

1 σχόλιο:

Thanassis είπε...

Interesting talk. I noticed something that puzzled me, and that's why I am writing the comment: Big parts of the talk are being repeated. Initially I thought Gaz might have mixed up his notes (jet lag?). But the repetition was going on so I thought this cannot be a mistake. This had to be conscious! And it happened again in the talk. But why? Then it somehow dawned on me that it might be the video, and indeed it is! The video is edited and big parts are repeated. For example, the part from 38:54 - 46:45 (7'51''length) is repeated immediately after.
I guess it is a mistake of a sloppy editor... or it it?
I want to offer a (conspiracy) theory: The editor wanted to make Kaplani look like a stereotypical Balkan, not being able to fit within the 45min talk framework! Not only that, but also make him seem like a fool, as at the end he seems to believe he is within limits. :P
Seriously though, is this sloppy editing? You should ask them to change it, since it distracts from the talk.