Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2011

"Ο,τι θέλει ο λαός..."

Ακούγοντας χθες στα Προπύλαια τους κκ. Πελεγρίνη και Θεοδωράκη, στο νου μου ήρθε ο τίτλος του έργου του Βλάση Κανιάρη: «ο,τι θέλει ο λαός (από πίσω κι’ από μπρός)»...

Ξανάκουσα όλα αυτά που είχα ακούσει επί δεκαετίες στην Αλβανία του Χότζα. Όλο «προδότες» και «ξένοι» και «πράκτορες» και «εθνική υπερηφάνεια». (Η διαφορά είναι ότι ο Ε. Χότζα δεν μιλούσε για νέγρους απο Ταγκανίκα, όπως κάνει ο κ. Μίκης...)

Τι ακραία ειρωνεία της μοίρας να τα ξανακούω στα ελληνικά τώρα...

7 σχόλια:

Christophorus είπε...

Συμμερίζομαι την πίκρα σου...

ΝΙΚΟΣ είπε...

Ο Μίκης του Χότζα.(στα αλβανικά μικ=φίλος)

niko νικο είπε...

τα καπελάκια φοριούνται πολύ το καλοκαίρι. Να μη μας φορέσει και ο κύριος Πελεγρίνης ένα καπελάκι;

Για το καλό μας πάντα...

Κωνσταντίνος Φ. Σισκάκης είπε...

Όπως γράφει και ο Cyrus στο gravityandthewind.blogspot.com, άποψη που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, οι νέες απόψεις του κ. Μίκη Θεοδωράκη θα μπορούσαν, με ελάχιστες (πραγματικά ελάχιστες) τροποποιήσεις, να φέρουν την υπογραφή του Αδώνιδος Γεωργιάδου - κι αυτό ίσως είναι τιμητικό για τον δεύτερο, αλλά δεν είναι και τόσο τιμητικό για τον πρώτο…

όλαείναιμιαιδέα είπε...

Μίκης Θεοδωράκης... όπου φυσάει ο άνεμος πάω...

Λωτοφάγος είπε...

Το παρελθόν του Μίκη είναι βεβαρυμένο με πάρα πολλά λάθη, τα οποία δυστυχώς πληθαίνουν καθώς γερνάει. Πριν από 2 εβδομάδες διάβασα στον Νίκο Ζαχαριάδη (Athens voice) ότι συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των πρώην βουλευτών που ζήτησαν αναδρομικά!
Έκτοτε, δεν άκουσα ούτε διάψευση ούτε παραίτηση. Αν είναι αλήθεια, τότε οι "πύρινοι" λόγοι του παύουν να είναι απλώς γραφικοί και γίνονται μνημεία υποκρισίας!

Κωνσταντίνος Φ. Σισκάκης είπε...

Ας το καταλάβουμε καλά. Σε περιόδους κρίσης ευδοκιμούν κάθε λογής ακραίες θέσεις, όπως αυτές του κ. Θεοδωράκη, ή του κ. Καρατζαφέρη (από μια άλλη οπτική) που νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν ρυθμιστές των πραγμάτων (κάτι σαν «Συνταγματάρχες» δηλαδή). Αλίμονό μας αν τους αφήσουμε να γίνουν!