Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

Νίκος Λαάρης, ρεσιτάλ πιάνου


Πέρσι έκανα μια συνέντευξη με τον πιανίστα Νίκο Λαάρη. Μου διηγήθηκε την προσωπική του διαδρομή από την Αθήνα στο Λονδίνο στην Νέα Υόρκη στο Άμστερνταμ και πάλι πίσω στην Αθήνα. Ένας σπάνιος άνθρωπος και υπέροχος πιανίστας. Την ιστορία αυτή μπορείτε να την διαβάζετε ΕΔΩ.

Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής ο Νίκος εμφανίζεται με σόλο ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής. «Παραλλάξ: Mozart, Eroica και Παραλλαγές-Φάντασμα». Το πρόγραμμα εστιάζει στη φόρμα της παραλλαγής: Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι 12 Παραλλαγές στο παιδικό τραγούδι "Ah! Vous dirai-je, Maman" (Φεγγαράκι μου λαμπρό) του Mozart και οι 15 Παραλλαγές και Φούγκα  "Eroica", έργο 35  του Beethoven. Στο δεύτερο μέρος τα φαντάσματα των Mozart και Beethoven στοιχειώνουν τις επικές Ghost Variations του ελληνοαμερικάνου συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη. Το έργο που προτάθηκε για βραβείο Grammy, έχει και ελληνικές αναφορές: την “Βυζαντινή” ατμόσφαιρα της έναρξης και το σαντούρι του φινάλε.

Χώρος:
Αίθουσα
Δημήτρης Μητρόπουλος

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
15 Φεβρουαρίου 2012/20:30

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 5
Πολύτεκνοι, 65+: € 8
Ζώνη Β: € 12
Ζώνη Α: € 20

Νίκος Λαάρης
Ο Νίκος σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, στο Royal College of Music του Λονδίνου, και συνεργάστηκε με το Theater Ballet του Μονάχου. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης, όπου και δίδαξε πιάνο, θεωρητικά και παιδαγωγία. Πίσω στην Ευρώπη ολοκληρώνει τις σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας στο Conservatorium van Amsterdam. Έχει εμφανισθεί σε χώρους όπως το το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το South Bank Center του Λονδίνου και αποσπάσει κριτικές όπως: “Here is a fine artist, one incapable of making an ugly sound” “ένας εξαίρετος καλλιτέχνης, που του είναι αδύνατο να παραγάγει άσχημο ήχο” (Stephen Pettit,The Times).

Δεν υπάρχουν σχόλια: