Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2012

Ελληνομετρία...«Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο  Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν» - Αλέξης Τσίπρας (20-02-2012).  

ΥΓ. Η Αριστερά της «Ελληνομετρίας». Ο Ιωσήφ Σ. πάντως το έλεγε πιο καθαρά: «είναι Εβραίοι πράκτορες του Ιμπεριαλισμού!»

9 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά και παρεξήγησες τη συγκεκριμένη φράση…

Gazmend Kapllani είπε...

Ναι, σωστά, φταίει το IQ που δεν συλλαμβάνει το διφορούμενο, δηλαδή την δεξιά άκρη αυτής της αριστερής διαπίστωσης. Παραδέχομαι ότι o Άδωνης, ο Πλεύρης ή ο Καμένος θα ήταν πιο σαφείς και μονοσήμαντοι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, κύριε Καπλάνι, δεν είναι Έλληνες αυτοί που φοροδιέφευγαν, που δεν ασφάλιζαν τους εργαζομένους και πριν από την κρίση, που έβγαλαν έξω τα λεφτά για να αγοράσουν μετά φθηνά, που θεωρούν ότι οι περικοπές αφορούν μόνο τους αδύναμους, που δέρνουν και ψεκάζουν τους διαδηλωτές, και, το κυριότερο,
που τους εξευτέλιζαν επί μήνες στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα παραποιούσαν τα στατιστικά στοιχεία, ετοιμάζοντας την είσοδο του ΔΝΤ.

Υ.Γ. Το IQ τι δουλειά έχει μέσα στη μέση;
ΑΥΤΟΙ δεν είναι Έλληνες.
Δεν είναι ούτε Εβραίοι ούτε κάποιας άλλης εθνικότητας.
Είναι απλώς λακέδες των τραπεζών!

Gazmend Kapllani είπε...

@Λωτοφάγος, εγώ ξέρω ότι η πολιτική γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, σκληρές ή μη. Γνωρίζω επίσης ότι η πολιτική που έκανε ο Στάλιν, ο Χότζα, ο Πωλ Ποτ (ή η πολιτική που εκφράζει σήμερα η Χρυσή Αυγή) συνδυάζει το ταξικό με το εθνικό και είναι πολύ κοντά στον εθνικοσοσιαλισμό ή στον εθνικοσταλινισμό. Ελπίζω τουλάχιστον αυτούς που μισείτε για ταξικούς λόγους να τους επιτρέψετε να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Ελπίζω να μπει μια «κόκκινη γραμμή» ως προς αυτό…

politispittas είπε...

Μέσα σε συνθήκες πραγματικού πολέμου-γιατί σε τέτοιες ζούμε- το να εκπίπτει ο λόγος της υποτίθεται σύγχρονης Αριστεράς σε αυτά τα επίπεδα, δεν είναι απλά απαράδεκτο, είναι εξαιρετικά μα εξαιρετικά επικίνδυνο...

KOYKLITIS είπε...

Μάλλον εγώ πρέπει να έχω πρόβλημα με το IQ μου, αφού δεν κατάφερα να διακρίνω τις κρυπτορατσιστικές θέσεις του Τσίπρα και κατ΄ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά να τα βλέπει ο Καρατζαφέρης που λέει ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι προστάτες των ¨λαθρομεταναστών¨!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτά συμβαίνουν όταν ο πατριωτισμός ερμηνεύεται κατά το δοκούν, Κουκλίτη!

"Αγαπώ την πατρίδα μου", κ. Καπλάνι, δεν σημαίνει "μισώ όλους τους άλλους". Ούτε "να φύγουν οι ξένοι".
Οι αληθινοί αριστεροί σε αυτή τη χώρα αγαπούν τον Άνθρωπο, ό,τι χρώμα κι αν έχει. Φροντίζουν την Ελλάδα και ολόκληρο τον πλανήτη. Θυμώνουν με την αδικία και προστατεύουν τον αδύναμο.

Ασχέτως αν αφήσαμε τον κάθε φασίστα να αυτοαποκαλείται πατριώτης, ενώ οι υπόλοιποι μπερδέψαμε τις έννοιες διεθνισμός και εθνικός.

Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι ΚΑΘΕ λαός θέλει να είναι περήφανος για τον εαυτό του. Κι εμείς έχουμε απωλέσει την αξιοπρέπειά μας προ πολλού.
Γι' αυτό η πλειονότητα έχει κλειστεί στο καβούκι της και παρακολουθεί την τραγωδία να εξελίσσεται.
Κάπου εκεί χώνονται και τα Χρυσά Αυγά.

Gazmend Kapllani είπε...

@Λωτοφάγος άλλο πατριωτισμός και άλλο πατριδοκαπηλία και λαϊκισμός, νομίζω.
Αυτά που απέδωσες στους «αληθινούς αριστερούς» αποτελούν Αξίες κοινωνικές, ατομικές, εθνικές, οικουμενικές. Η εθνικομετρία (προς τα κάτω ή προς τα πάνω) είναι Αξία της άκρας δεξιάς. Αν την δήλωση του κ. Τσίπρα την είχε κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής εσείς θα την βρίσκατε σωστή ή λάθος; Ή ο κ. Τσίπρας είναι αριστερός εθνικόφρων και του επιτρέπεται κάτι τέτοιο;
Κατά τα άλλα να σας πω και εγώ ότι οι «Αριστεροί» που πρωτοστάτησαν στην πατριδοκαπηλία στον εικοστό αιώνα αλλά και σε αυτόν που ζούμε είναι πάρα πολλοί και μερικές φορές αποδείχθηκαν χειρότεροι και από τους ακροδεξιούς. Ας μην το ξεχάσουμε αυτό. Δεν φθάνει να είσαι ενάντια στο «κατεστημένο». Έτσι κι αλλιώς ενάντια στο «κατεστημένο» είναι και η Χρυσή Αυγή.

viva είπε...

Μέσα στο χάος που υπάρχει στην Ελλάδα είναι λίγο εξωπραγματικό να σχολιάζουμε την ελληνικότητα των ανθρώπων που μας "κυβερνούν"...ας κοιτάξουν να μαζέψουν τα πράγματα γιατί όλοι τους φταίνε...και μετά ας "φαγωθούν" όσο θέλουν για το ποιος είναι πιο "Ελληναράς" και ποιος αγαπάει περισσότερο την Ελλάδα...Γιατί όλοι έδειξαν πως αγαπάνε περισσότερο την τσέπη τους παρά την Ελλάδα...