Κυριακή, Απριλίου 01, 2012

Καλή Πρωταπριλιά (σε νηστεύοντες και μη)Παραιτήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ανάμεσα στα άλλα δήλωσε πως ορισμένοι κύκλοι μέσα και ειδικά έξω από την αστυνομία θέλουν να εκμεταλλευτούν το θέμα των παράνομων μεταναστών με σκοπό τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. «Θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή των Ελλήνων πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα. Από την διαφθορά, την χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, την καταλήστευση του δημοσίου» δήλωσε. Δήλωσε επίσης ότι δεν ευθύνονται οι μετανάστες για την χρεοκοπία της Ελλάδας, ότι αποτελούν πλούτο και ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος πιστεύει πως η μετανάστευση αποτελεί τεράστια κοινωνική πρόκληση για την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία και πως δεν μπορεί να λυθεί με υστερίες, ψέματα και στρατόπεδα. «Χρειάζεται μακροπρόθεσμο και σοβαρό σχέδιο. Ας αρχίσουμε από το κέντρο της πόλης. Με την ανευθυνότητά μας, την διάλυση του συστήματος ασύλου θέλαμε και αφήσαμε να μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας σε κόλαση» κατέληξε. «Παραιτούμαι και δηλώνω ταυτόχρονα ότι δεν σκοπεύω να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Με αυτό τον τρόπο διαψεύδω όλους όσους ισχυρίζονται ότι τα κάνω όλα αυτά για να εκλεγώ». Ευχήθηκε τέλος και προκαταβολικά Καλό Πάσχα σε όλους, σε νηστεύοντες και μη. Υπάρχουν φήμες ότι ο πρώην Υπουργός προτίθεται να μεταναστεύσει προσεχώς σε χώρα του Αραβικού Συνδέσμου.


ΥΓ. Στιβαρή παρέμβαση στο "Μεταναστευτικό" έκανε επίσης και η Εκκλησία της Ελλάδας. Θυμίζοντας στους πιστούς το νόημα του Γολγοθά και της νηστείας του Πάσχα κάλεσε τους Έλληνες να θυμηθούν το δικό τους παρελθόν ως πρόσφυγες και ικέτες. "Να ανοίξουμε τις καρδιές και τα μυαλά μας" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Καταδίκασε την αναπαράσταση ως τέρατα των μεταναστών από μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Τύπου και από τις "διαρροές" της Αστυνομίας. "Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Όλοι οι άνθρωποι είναι πλάσματα του Θεού... Το παρελθόν δείχνει ότι όταν μια κοινωνία εθίζεται στο μίσος και στην βία για το πλησίον τότε δημιουργεί τις βάσεις της αυτοκαταστροφής. Σήμερα οι μετανάστες, αύριο οι ομοφυλόφιλοι, μεθαύριο ο γείτονας;" κατέληξε ερωτώμενος με νόημα. Πριν από λίγο μαθεύτηκε ότι η Εκκλησία της Ελλάδας θα θέσει το θέμα του πραγματικού χωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος, "ώστε να ανακτήσει την απολεσθείσα πνευματικότητα και οικουμενικότητά της". Θα διαθέσει επίσης μεγάλο μέρος της περιουσίας της για να προσφέρει βοήθεια προς τους κατατρεγμένους και τους φτωχούς της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως καταγωγής.  


ΥΓ1. Παρέμβαση για το θέμα είχαμε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν θύμισε στους Έλληνες πολιτικούς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης μια Ένωση αξιών και συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όποιος δεν τις σέβεται θέτει τον εαυτό του εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε. Ο ίδιος χαιρέτισε τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοίδη και δήλωσε συγκλονισμένος από το μάθημα ανθρωπιάς που δίνει η Εκκλησία της Ελλάδας. Το "Μεταναστευτικό" στην Ευρώπη θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωβουλής.

Paris, 1 Απριλίου, 2012

2 σχόλια:

Donnie είπε...

The best thing ive read lately. Na'tan kathe mera protaprilia!

Theo είπε...

Νομίζω πως αδικείτε την Εκκλησία, και μάλιστα τον τωρινό αρχιεπίσκοπό της, ο οποίος επανειλημμένα έχει επικρίνει όσους στρέφονται εναντίον των μεταναστών.

Να, μια δήλωση του αρχιεπισκόπου σχετικά:
"Ο καθένας λέει τα δικά του κι η ιστορία θα κρίνει" ήταν το σχόλιο που έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην κάμερα του ALTER για τις προκλητικές απόψεις που εκφράζουν κατά συρροή κάποιοι ιεράρχες για τους μετανάστες. Και συνέχισε επαναλαμβάνοντας μια φράση που είχε πει παλιότερα, κάνοντας ακόμα σαφέστερο το μήνυμά του: "Τους μετανάστες δεν τους έφερε η Εκκλησία αλλά ούτε είναι αρμόδια να τους διώξει. Έργο της Εκκλησίας είναι να σταθεί πλάι σε όποιον χτυπάει την πόρτα της και θέλει ένα πιάτο φαΐ".

Και να, και οι επικρίσεις από φονταμενταλιστές Ορθοδόξους εναντίον του αρχιεπισκόπου για τη στάση του σ' αυτό το θέμα:
http://www.thermopilai.org/content/makria-apo-poimnio-tou-o-ieronumos-tous-metanastes-skephtetai-eno-paradekhetai-pneumatike

Όσοι από τους ανθρώπους της Εκκλησίας φωνασκούν κατά των μεταναστών είναι μειονότητα στους κόλπους της. Αντίθετα, στη φιλανθρωπική δράση της η Εκκλησία περιλαμβάνει και τους ετερόθρησκους. Και στην Ελλάδα και στην Αλβανία, όπου ο εκεί αρχιεπίσκοπος έχει κερδίσει τους συμπατριώτες σας, ώστε να καταψηφίσουν το νέο Σύνταγμα του Μπερίσα για χάρη του Αναστασίου.