Δευτέρα, Απριλίου 02, 2012

Παρίσι και Σαλό

Από δεξιά: Νίκος Γραικός, Jerome Giovendo, Francoise Bienfait και η αφεντιά μου 

Τις προάλλες, στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι συνάντησα το πιο ωραίο κοινό που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα στις παρουσιάσεις των βιβλίων μου εκτός Ελλάδας. Να ευχαριστήσω ξανά τον Νίκο Γραικό που έκανε μια θαυμάσια δουλειά. Την Marilyn Remer για την εξαιρετική ανάγνωση των αποσπασμάτων. Την Francoise Bienfait που μαζί με τον Jerome Giovendo έκαναν μια συγκλονιστική μετάφραση. Να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που έγινε αφορμή για να φθάσουν τα βιβλία μου στην Γαλλία, τον Πέτρο Διατσέντο. Με αυτή την ευκαιρία να ανακοινώσω ότι το βιβλίο μου «Με λένε Ευρώη» μεταφράζεται αυτή την στιγμή στα γαλλικά και θα εκδοθεί σύντομα από τις εκδόσεις Intervalles. Να ευχαριστήσω, τέλος, τους Αθηναίους φίλους που βρέθηκαν στο Παρίσι και ήρθαν στην παρουσίαση του βιβλίου. Ήταν η έκπληξη της βραδιάς.
Οι συναντήσεις μου με το γαλλικό κοινό θα έχουν συνέχεια. Την Τετάρτη, 4 Απριλίου, 19.30 η ώρα, σε μια κοινή συζήτηση με τον γνωστό Γάλλο φωτογράφο Olivier Jobard θα μιλήσουμε για τα σύνορα, την λογοτεχνία και την τέχνη, την Ευρώπη, τον Διαφωτισμό, τον φασισμό, την Ελλάδα, την Αλβανία, την Γαλλία και ο,τι άλλο προκύψει από την συζήτηση με το κοινό. (Μου έκανε εντύπωση ότι η γκαλερί όπου θα γίνει η συνάντηση βρίσκεται στην Λεωφόρο «Κόρες του Γολγοθά». Πολύ κατάλληλη ονομασία για την εποχή μας).
Την Παρασκευή 6 Απριλίου, στο Κέντρο Βαλκανικών Σπουδών, 17.30 η ώρα θα μιλήσω για την λογοτεχνία, τα Βαλκάνια, τη μνήμη και την Αβάσταχτη Ομοιότητα του Άλλου.  Παρακάτω, οι διευθύνσεις στα γαλλικά.

4 avril à 19h30 à la galerie La Petite Poule Noire, 12 Bd des Filles du calvaire, 75011 Paris.

6 avril à 17h30 à l’INALCO, PLC, Auditorium – 65, Rue des Grands Moulins, 75013 Paris.

ΥΓ. Τα βράδυα παρακολουθώ και την ελληνική επικαιρότητα. Παρακολουθώ μια χώρα που δυστυχώς βουλιάζει ολοταχώς στην παράνοια. Παρακολουθώ πολιτικούς και ιερείς (;) να παραληρούν. Ειδικά το ζεύγος Σαμαράς – Λοδέρδος = Σαλό ή 120 Μέρες στα Σόδομα… Παρακολουθώ και ψύχραιμες φωνές και έντιμες όπως αυτήν του κυρίου Στέφανου Μάνου. Τα κανάλια όμως δεν παίζουν τέτοιες φωνές. Μόνο Σαλό, dolby surround...

1 σχόλιο:

e-Apenanti είπε...

Καλησπέρα,
Με όλο τον σεβασμό στις απόψεις σας, οι φωνές, κοινώς τα λόγια δεν χαρακτηρίζουν τον πολιτικό. Οι πράξεις του μόνο.
Π.χ. Αλατίνη, Θητεία στο Υπ. Οικονομικών 1990, κ.λπ.

Εκ του ασφαλούς "ψύχραιμες φωνές και έντιμες όπως αυτή του κυρίου Στέφανου Μάνου υπάρχουν εκατομμύρια, που φυσικά δεν προβάλλονται, ούτε από τον ΣΚΑΙ στον οποίο ο εν λόγω έχει κάνει κατάληψη...