Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

Αυτό, παιδιά, λέγεται Δυστυχία


Άλλο ξεκίνησα να γράψω σήμερα, λίγο πιο χαρούμενο. Δεν σε αφήνει όμως η πραγματικότητα. Ο κύριος Niko Ago πήρε ειδοποίηση για απέλαση από την Ελλάδα. Στο παρακάτω κείμενο τα λέει ο ίδιος καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Εμένα απλά η είδηση μου προκάλεσε σοκ και απέραντη θλίψη. Πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω για το «μπάχαλο» και για τα «λάθη που γίνονται». Υπάρχει κάτι το πολύ αρρωστημένο στο Σύστημα και στον τρόπο λειτουργίας αυτής της χώρας που υπέρτατο σκοπό έχει να τσακίζει τις ζωές των ανθρώπων. Δεν υπάρχει φαίνεται ούτε πακέτο Ντελόρ, ούτε ευρωζώνη, ούτε Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε Μνημόνιο που μπορεί να το θεραπεύσει. Είναι κάτι σαν ανίατη ασθένεια.
Έρχεται κάποιος από το «πουθενά» και σου λέει «θέλω να σου δώσω τον εαυτό μου, την γνώση μου, την ψυχή μου, την ενέργειά μου» και το Σύστημα λέει «όχι, τσακίσου από εδώ, φύγε!». Αυτό, παιδιά, λέγεται Δυστυχία. Το χειρότερο είναι ότι κανείς από αυτούς που συνωστίζονται ψηλά στις δημοσκοπήσεις δεν θέλει να μεταρρυθμίσει  αυτό το αρρωστημένο Σύστημα, να το ανοίξει, να το θεραπεύσει. Έχω την εντύπωση ότι απλά θέλει να ελέγχει τα κουμπιά για να συνεχίσει να τσακίζει με δικά του συνθήματα. Καλά μας ξεμπερδέματα.
Καλό κουράγιο Νίκο!
ΥΓ. Ελπίζω οι συνάδελφοι του Νίκο εκτός απο τα αγγλικά του κ. Τσίπρα να ασχοληθούν και με αυτή την περίπτωση. Και όλοι εμείς να κάνουμε κάτι , έστω να γνωστοποιήσουμε το συμβάν.
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο του κυρίου Ago.

 "Σ'ευχαριστώ Ελλάδα"
του Niko Ago

"Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στο εικοστό πρώτο. Εργάστηκα σε διάφορες δουλειές και μετά από πολύ κόπο και πολύ διάβασμα, έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, έμαθα την ελληνική γλώσσα, κυρίως να γράφω, και σήμερα είμαι δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ.
Σε πιο βαθμό καταφέρνω να κάνω καλή δημοσιογραφία, το κρίνετε εσείς και αυτοί που διαβάζουν αυτά που γράφει η ταπεινότητά μου. Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών.
Η μεγάλη ήρθε 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα.  Προσέφερα λίγα η πολλά αλλά πάντως, δούλεψα και δουλεύω τίμια. Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν απασχόλησα τις Αρχές της χώρας. Αφοσιώθηκα στο επάγγελμά μου αλλά και στην προσφορά υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 
Αυτά με εκφράζουν, αυτά κάνω.
Η άνοδος της Χρ. Αυγής και οι απειλές που λαμβάνω για τη ζωή μου, συνέπεσαν με κάτι άλλο άσχημο. Δεν ξέρω αν αυτό το δεύτερο είναι το ίδιο με το πρώτο αλλά σίγουρα με πονά περισσότερο.
Σήμερα, το ελληνικό κράτος, με ειδοποίησε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψω την Ελληνική Επικράτεια, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής. Είχα γράψει κάποτε ένα άρθρο με θέμα "Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα", το ίδιο μπορώ να επαναλάβω και σήμερα αλλά γεμάτος πίκρα: Σ'ευχαριστώ Ελλάδα!"

3 σχόλια:

Marie είπε...

Το σ'ευχαριστώ Ελλάδα δείχνει και μία ανωτερότητα χαρακτήρα. Θα ήθελα όμως να θέσω ένα ερώτημα, με πιο δικαίωμα στερείς τη δυνατότητα σε ένα άτομο να δημιουργήσει;

.christina είπε...

Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε σαν χώρα.
Διώχνουμε και στρεφόμαστε πάντα ενάντια σε αθώους ανθρώπους...που δεν φταίνε σε τίποτα...
Αυτή η γραφειοκρατεία θα μας φάει...

g vrettos είπε...

Σα μεταναστης και εγω θα σου ελεγα γ...... τους,
ειναι αθλια,βολεμενα ακομη ανθρωπακια.
Εβαλαν το αυγο του φιδιου στο τραπεζι.
Ειναι πικρα ξανα στο δρομο,
μα η Ευρωπη παραμενει μεγαλη.....