Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

Ζητώ την βοήθεια σας...


Ψάχνω έναν ορισμό για έναν ειδικό τύπο ανθρώπου που ευδοκιμεί τελευταία. Έχει τα εξής κύρια χαρακτηριστικά. Αγαπά τους μαύρους όταν ζουν στην Αμερική και μισεί τους ναζί όταν βρίσκονται στην Γερμανία. Μισεί όμως τους μαύρους και συμπαθεί τους ναζί όταν βρίσκονται στην χώρα του. Δεχτές μόνο σοβαρές προτάσεις...

3 σχόλια:

Meropi είπε...

Ένας πρόχειρος ορισμός που μου ήρθε τώρα στο μυαλό είναι "ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής".

Marie είπε...

Ανασφαλή άτομα τα οποία έχουν την εντύπωση ότι διαφυλάσσουν τη δική τους ταυτότητα με ρατσιστικές συμπεριφορές έναντι του "άλλου" που είναι δίπλα του.

L. είπε...

"Ταπεινωμένος";

"...Ο ρατσισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος ανάμεσα σε εκείνους που αισθάνονται ταπεινωμένοι' χρειάζονται να κατασκευάσουν κάποιον "κατώτερο" προκειμένου να ενισχύσουν μια αυτοεικόνα που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν. Καθώς παλεύουν ενάντια σε μια απαξιωτική εικόνα για τους εαυτούς τους, προσπαθούν να ψηλώσουν ταπεινώνοντας τους άλλους. Πόσο συχνά δεν έχει υποστηριχθεί ότι η ταπείνωση της Γερμανίας μετά την ήττα της στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, το 1918, προκάλεσε την άνοδο του ναζισμού και αποκρυστάλλωσε τη διαδικασία αναζήτησης ενός αποδιοπομπαίου τράγου, καθώς η χώρα προσπαθούσε να απαρνηθεί την πραγματικότητα όσων είχε αισθανθεί ως ταπείνωση;"

Μαρκ Φερρό και Φιλίπ Ζαμμέ "Ποιες γνώσεις και ποιες αξίες να μεταδώσουμε στα παιδιά μας;" Εκδόσεις "Μεταίχμιο"

Ε.Γ.